«Votem!!!» aplega més de 1.500 persones tot reclamant la consulta

L'acte de l'ANC omple la plaça de la Reforma d'activitats en una jornada festiva i reivindicativa

per Redacció , 29 de juny de 2014 a les 22:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Part dels participants formant la 'V' de Votem!!!. Foto: Pius Cisa


Entre 1.500 i 2.000 bagencs i bagenques s'han aplegat aquest diumenge al matí a Manresa, en un acte lúdico-festiu i reivindicatiu, per reclamar el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur. 
 
A la Plaça de la Reforma s'han viscut moments molt emocionants. Un d'ells, quan els representants de més de 100 entitats adherides al Pacte del Bages pel Dret a Decidir han construït un mur amb altres tantes caixes prèviament decorades amb motius relacionats amb l'exercici d'aquest dret, i quan, un cop el mur ha estat enderrocat, una noia penjada del braç d'una grua, tot fent esplèndides giragonses a l'aire, ha dipositat el seu vot en una gran urna gegant disposada a l'efecte.
 
Un altre moment emotiu s'ha viscut arran de la presència d'en Lluís Llach qui, molt aplaudit, ha encoratjat als catalans i catalanes o no defallir i a seguir protagonitzant i liderant el procés que ens ha de dur cap a la consulta del dia 9 de novembre.
 
També s'ha seguit amb molt d'interès la construcció d'un mosaic per part del públic assistent que, vestit amb samarretes de color taronja i color negre, ha dibuixat una 'V' gegant al bell mig de la plaça. Ha estat una acció molt impactant i d'una gran bellesa plàstica. 
 
A més d'en Lluís Llach han intervingut el vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, en Jaume Marfany, el vicepresident d'Òmnium, en Vicent Sanchís, en Frederic Prieto President del Pacte pel Dret a Decidir del Baix Llobegat i marius Massallé representant del Pate pel Dret a Decidir de Terrassa. També ha parlat en Francesc Ribera 'Titot' líder del grup Brams. La nota musical l'ha posat en Santi Arisa acompanyat d'un grup de tabaleres de Sant Joan de Vilatorrada les Vilatukades. Ha clos l'acte una coral dirigida per Joan M. Bozzo que ha interpretat el Cant dels Segadors que ha estat corejat per tot el públic assistent. 


 
Inici de la concentració de 'Votem!!!' a la plaça de la Reforma. Foto: Manresainfo.cat

 

Participació