Les pluges obliguen a tallar la carretera de Monistrol al Monestir

Monistrol de Montserrat també ha viscut alguns talls en el subministrament elèctric

Redacció
24 de juny del 2014
Les pluges intenses que afecten bona part del país aquest dimarts a la tarda han obligat a fer diverses actuacions als Bombers i a tallar algunes carreteres en punts concrets on han quedat inundades o colgades per alguna esllavissada. És el cas de la BP-1121 a Monistrol de Montserrat. Protecció Civil, que manté activada la fase d'alerta del pla Inuncat per les tempestes que han d'assolar el país durant la tarda, també ha alertat que la intensitat de les pluges ha provocat algunes afectacions al subministrament elèctric a zones com Monistrol de Montserrat.
 
La major part de les actuacions dels Bombers per la pluja han estat causades per petites esllavissades i inundacions puntuals d'aparcaments i baixos. Entre les dues i les quatre de la tarda els Bombers han rebut vint-i-sis avisos, un parell dels quals a les comarques de Ponent, vuit a les comarques centrals, vuit més a les comarques de Tarragona i vuit més a la zona sud de l'àrea metropolitana.
 
Les intensitats màximes de pluja s'han produït a Tarragona, on han caigut fins a 19 litres per metres quadrat en mitja hora. La pluja ha inundat la carretera N-340a al seu pas per Vila-seca (Tarragonès). Un altre punt on ha plogut amb força ha estat a Monistrol de Montserrat, amb 24 litres per metre quadrat en mitja hora que a banda de provocar esllavissades a la carretera BP-1121 -en el tram que uneix el municipi amb el monestir- han afectat puntualment el subministrament elèctric. Al punt de l'esllavissada de grava la Policia Local ha habilitat una part de la via per donar pas alternatiu al trànsit.
 
Tot plegat fa que Protecció Civil mantingui activada la fase d'alerta del pla Inuncat, d'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar.
 
El fenomen meteorològic advers previst tindrà la màxima intensitat i extensió fins a les vuit del vespre, quan es preveu que vagi remetent poc a poc, tot i que encara amb força. La zona més afectada correspondrà a les comarques del Pallars Jussà, la Noguera, el Solsonès, el Ripollès, el Bages, el Berguedà i Osona. 
 
També pot ploure amb intensitat a la Val d'Aran, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i a zones de la Segarra, l'Anoia, el Vallès Oriental, l'Occidental i la Garrotxa. Les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta, pedra i vent.