CiU «retalla» la renda mínima garantida de la moció dels aturats

Pere Fontanals
20 de juny del 2014
Martín Cárdenas durant la seva explicació al ple. Foto: Pere Fontanals


Una esmena del govern ha permès aprovar la proposició que presentaven els Aturats del Bages a través de la CUP, però amb la 'retallada' de la part més important del text. En el ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous l'Assemblea d'Aturades del Bages presentava una proposició per a que els grups donessin el seu suport a la 'Setmana de la Dignitat' mitjançant la penjada d'una pancarta al balcó de l'Ajuntament, i també a la ILP sobre la Renda Mínima Garantida que s'ha de debatre properament al Parlament de Catalunya.

La presentació s'ha fet des del públic a càrrec del membre dels Aturats del Bages, Martín Cárdenas, amb el suport dels seus companys amb una pancarta, que s'ha trobat que després de la seva defensa de la Renda Mínima Garantida, el govern de CiU presentava una esmena amb la que conservava la penjada de pancarta de suport a la 'Setmana de la Dignitat', però esborraven la part que podia donar a entendre que estaven a favor de la renda mínima garantida. L'explicació de la regidora de Serveis Socials, Mercè Rosich, ha estat que "cal fer un estudi sobre la possibilitat de portar a terme aquesta iniciativa" i que no estaven disposats a votar-ho sense saber-ne si pressupostàriament era possible portar-ho a terme.

A banda de CiU, l'esmena també ha estat votada favorablement per PP i PXC, i finalment, l'Ajuntament 'només' penjarà la pancarta de la 'Setmana de la Dignitat.