Els horts socials i solidaris de Súria es posen en marxa

Engega al Pla de les Hortes

Redacció
18 de juny del 2014
Participants en el projecte d’horts socials i solidaris de Súria, amb representants polítics. Foto: AjSú


El projecte dels horts socials i solidaris de Súria s'ha posat en marxa al Pla de les Hortes, en una iniciativa impulsada per les àrees de Benestar Social, Desenvolupament Local i Medi Ambient de l'Ajuntament per tal de promoure el conreu de varietats autòctones i locals en el marc de l'agricultura ecològica i per oferir noves opcions d'activitat a persones de col·lectius socials vulnerables.
 
En aquesta primera edició del projecte, dues persones complien les condicions demanades per a l'adjudicació de les parcel·les disponibles, després d'un període de sol·licituds que va acabar el passat 22 de maig. Aquesta adjudicació serà en règim de cessió temporal durant un termini de tres anys.
 
Des de l'inici del projecte, els beneficiaris estan rebent classes de formació sobre agricultura ecològica i tasques bàsiques a l'hort, a càrrec de l'enginyer tècnic agrícola surienc Enric Sala, que també participa en la comissió tècnica encarregada de supervisar el desenvolupament del projecte.
 
Les activitats formatives seguiran al llarg del desenvolupament del projecte, que també es proposa que les persones participants adquireixin competències útils en altres treballs agrícoles per incrementar les seves alternatives d'inserció laboral.
 
La regidora de Benestar Social, Carme Besa, i el regidor de Desenvolupament Local i Medi Ambient, Miquel Caelles, van visitar recentment els horts per encoratjar els participants en el projecte, acompanyats per l'alcalde Josep Maria Canudas, el regidor de Via Pública, Joan Castellà, i l'enginyer Enric Sala com a coordinador del projecte.
 
La posada en marxa del projecte d'horts socials i solidaris ha comptat amb el suport de la Comunitat de Regants de Súria. En els darrers mesos, la Brigada Municipal d'Obres i Serveis va procedir a arranjar una part dels horts per tal que les persones participants en el projecte completessin la preparació del terreny per començar a plantar-hi els primers conreus.
 
El projecte d'horts socials i solidaris compta amb un Reglament que va ser aprovat per unanimitat al ple municipal del passat 27 de novembre.
Arxivat a