Els acusats de la pallissa de davant l'Stroika parlaven de «barres de ferro»

Altres testimonis protegits asseguren que els agressors es van dirigir al lloc dels fets en formació semi-militar i encaputxats i van fugir ràpid

ACN
17 de juny del 2014
Un testimoni ha assegurat aquest dilluns que els acusats de la pallissa davant de la sala Stroika de Manresa, el març del 2012, parlaven poc després de "barres de ferro". Minuts després de l'agressió, els acusats van anar a un restaurant del Pont de Vilomara, prop dels fets, i un d'ells, parlant per telèfon i ja sortint del local, va esmentar "barres de ferro" i "pals", cosa que va sentir un dels cambrers, que aquest dilluns ha declarat com a testimoni protegit. El grup anava vestit de negre i amb bótes militars. Per això, quan posteriorment va conèixer pel diari l'agressió neonazi a l'Stroika, va relacionar els fets i va comunicar-ho a un amic seu mosso d'Esquadra.
 
La policia catalana va poder visualitzar les imatges de les càmeres de seguretat del local, que van servir per identificar-los.
 
Aquest cambrer també ha declarat que coneixia algun dels acusats, per ser clients habituals del local. Tant ell com una altra cambrera i l'amo del local han declarat que en el grup no hi havia cap nen i no van celebrar cap aniversari. Segons els acusats, van acudir a aquell restaurant per celebrar la festa d'aniversari del fill d'un d'ells, de quatre anys. Però els treballadors del local han dit que no van fer cap reserva prèvia, que no hi havia cap nen amb ells i que no van celebrar cap aniversari, sinó que van menjar un entrepà i en menys d'una hora van marxar del lloc. L'amo del restaurant ha explicat que un dels comensals va cridar 'Viva España' i la cambrera ha dit que un altre portava tatuat el número 88 al coll, símbol de Adolf Hitler, tatuatge que coincideix amb un dels acusats.
 
D'altra banda, també han declarat tres noies que van assistir al concert antifeixista a la sala Stroika. Una d'elles, des de darrere del recinte va veure com passava dues vegades una furgoneta que li va semblar sospitosa. No va veure l'agressió, però sí el fum vermell de les bengales que els agressors van llençar dins del cotxe de les víctimes. Dues noies més van veure com els agressors es dirigien a la porta de l'Stroika en formació semi-militar, amb una direcció molt concreta, vestits de fosc i amb la cara tapada amb caputxes o passamuntanyes. A més, un d'ells portava a la mà una barra de ferro. Tampoc van veure l'agressió, però en marxar, en canvi, els agressors van fugir ràpid i de forma dispersa.
 
Dos mossos d'Esquadra que van investigar els fets han explicat que van visualitzar la gravació del restaurant, on es veu els acusats, i un dels agents ha identificat els processats en nombroses fotografies preses en dos dels seguiments que els va fer la policia. A les fotos, els acusats apareixen amb simbologia neonazi, salutacions feixistes i a la zona on es troben els seguidors ultres de l'Espanyol a l'estadi de Cornellà-El Prat.
 
Un amic dels acusats ha negat que fossin ultres del Madrid o l'Espanyol, i tampoc que tinguessin cap ideologia neonazi.