Èxit a la XV Trobada de Motos Antigues de Monistrol

Un total de 148 motos i 260 participants s'han donat cita a la trobada que ha homenatjat Álvaro Bultó

Redacció
15 de juny del 2014
Trobada de motos antigues a Monistrol abans de la sortida. Foto: AMAM


La XV Trobada de Motos Antigues – Ruta dels Portals que en aquesta edició ha estat Memorial Álvaro Bultó en homenatge al motorista i aventurer que va perdre la vida l'any passat un més i mig després d'haver participat amb altres membres de la seva família a la XIV edició d'aquesta concentració de motos clàssiques organitzada pels Amics de les Motos de Monistrol de Montserrat, ha comptat un any més, amb una elevada participació.
 
Finalment han estat 148 motos i al voltant de 260 persones entre pilots i acompanyants, els que han compartit una jornada on la moto clàssica, la muntanya de Montserrat i les carreteres que l'envolten i el record a l'Álvaro Bultó, han estat els protagonistes.
 
La caravana de motos que, per segon any consecutiu ha comptat amb la participació de destacats membres de la família Bultó encapçalats pel Joan (germà de l'Álvaro) ha iniciat el seu recorregut des de l'estació del Cremallera per afrontar la pujada a Montserrat, un recorregut històric del motociclisme i els esports del motor a Catalunya. Després de l'aturada a Montserrat, els participants han cobert la ruta que va del monestir a Monistrol per traslladar-se posteriorment a Collbató i, passant per Marganell, fer una última aturada a Castellbell i el Vilar abans de tornar a Monistrol de Montserrat. Una ruta de més de 60 quilòmetres on les motos que han marcat la història del sector a Catalunya, han tornat a rodar per carreteres que van transitar fa algunes dècades.
 
La família Bultó, a més, hi ha aportat a aquesta trobada, alguns models històrics de la marca Bultaco que són realment difícils de retrobar en moviment. Tot plegat per homenatjar l'Ávaro Bultó, que l'any passat va ser un dels participants en aquesta diada.
 
Per segon any consecutiu, l'organització ha volgut mostrar la solidaritat del mon de la moto amb la recollida d'aliments destinats a la fundació Rosa Oriol de Manresa. Les aportacions dels participants i els Amics de les Motos de Monistrol de Montserrat, han superat els 310 quilos d'aliments destinats als més necessitats. La valoració dels organitzadors és més que positiva, tal com explica el seu portaveu Joan Miró: "L'alt nombre de participants i la seva variada procedència, demostra que aquesta Trobada és ja un referent a Catalunya i que tothom s'hi troba a gust. Cal agrair la solidaritat dels participants i les seves aportacions d'aliments per a la Fundació Rosa Oriol que donen encara un caire més social i compromès a aquesta activitat. D'altra banda, ha estat molt emocionant i emotiu poder recordar l'Álvaro Bultó per les carreteres on es va acompanyar l'any passat".