1

Procés de participació per decidir el futur de la Nau de Santpedor

per Redacció , 14 de juny de 2014 a les 16:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Reunió d'entitats a la Nau de Santpedor. Foto: AjSTP


Convertir l'edifici de 'La Nau' en un espai d'art i creació per a les entitats culturals de la vila és l'objectiu del procés de participació ciutadana que l'ajuntament de Santpedor ha posat en marxa amb la participació del teixit associatiu del poble. El projecte culminarà amb la jornada participativa que es farà a l'exterior d'aquest equipament durant el pròxim mes de juliol. Paral·lelament, el consistori està treballant en la recerca del finançament necessari per a la rehabilitació de l'edifici, antiga nau de la brigada municipal, que actualment acull el dipòsit de vehicles. 
 
Sota el títol 'Repensem la Nau' es va iniciar una roda de sessions informatives amb les entitats del poble per tal de presentar-los el projecte i convidar-los a participar-hi. Durant aquest mes de juny s'han anat desenvolupant diferents sessions de treball, la darrera de les quals va consistir en la visita que les entitats van fer a La Nau per tal de concretar una distribució d'espais d'acord amb les necessitats de cada una d'elles. La trobada va tenir lloc aquest dimecres al vespre i va comptar amb la participació d'una dotzena de representants. 
 
La regidora de Cultura de l'ajuntament de Santpedor, Maribel Jódar, considera que "el treball que estan fent les entitats és bàsic per fer de La Nau l'equipament que Santpedor necessita". Jódar admet que l'oferta d'espais per al desenvolupament de l'activitat cultural és ampli, amb espais com Cal Llovet i l'auditori-Convent, "però ens faltava un espai de referència en matèria de creació que donés vida a les entitats i pensem que La Nau serà el lloc adient si sabem escoltar bé tot allò que ens proposen els qui finalment en seran els usuaris". 
 
L'origen d'aquest projecte deriva del diagnòstic de l'estudi d'equipaments de Santpedor que la Diputació de Barcelona va realitzar l'any 2008 i en el qual ja es posava de manifest la necessitat de posar a l'abast del municipi un equipament d'aquestes característiques destinat, principalment, a ser l'espai de referència per a l'activitat de creació de les entitats però que, alhora, donés suport a la sala polivalent de Cal Llovet. El procés de participació ciutadana també recull una vella reivindicació de les mateixes entitats del poble que reclamaven un espai polivalent on poder treballar i compartir sinèrgies. 
 
El treball participatiu que s'està desenvolupant treballa en la línia de les conclusions de l'estudi realitzat per la Diputació i pretén atribuir a la nau les funcions d'un espai de referència en l'àmbit de la formació, la producció i difusió de les activitats artístiques i culturals. 

 

Arxivat a:
Societat, participació
Participació