Els «Dibuixos» de Txema Rico, a la Llibreria Papasseit

Del 13 de juny al 18 de juliol, la llibreria acollirà una mostra del treball més mínim i intimista de l'artista bagenc

Redacció
12 de juny del 2014
Txema Rico és, segurament, un dels artistes més populars de la comarca del Bages. Vinculat a diverses entitats artístiques, com el Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat el Forn de la calç (CACiS), el Cercle Artístic de Manresa o el Konvent.0, ha mostrat el seu treball de gran format en nombrosos espais de la Catalunya Central.
 
Després d'experiments visuals de tota classe, sobre tot tipus de suports i emprant una multiplicitat de llenguatges i tècniques, Txema Rico porta al Racó de l'Art de la llibreria manresana (que aquest mes celebra el seu primer aniversari) una sèrie de treballs de caràcter introspectiu, que acompanyen el seu procés creatiu i vital.
 
La mostra la comprenen una vintena de dibuixos en petit format, fets a base de tinta sobre paper, on l'artista deixa entreveure la seva manera de mirar el món, de fixar-se en els detalls dels paisatges que el rodegen.
 
Alguns d'aquests detallistes dibuixos, són recollits en el petit llibre bilingüe 'Un millón de pasos' (CACIS, 2011), on l'artista narra i il·lustra la seva experiència del Camí de Santiago.
 
La inauguració de l'exposició, que porta el nom de 'Dibuixos', tindrà lloc el pròxim divendres 13 de juny a les 8 del vespre i és, sens dubte, una bona ocasió per aproximar-se d'una forma diferent al treball del polifacètic Txema Rico.