Artés explica la recollida selectiva porta a porta

Ha començat una campanya explicativa als veïns i el proper dilluns es fa una taula rodona amb experiències similars d'altres municipis

Redacció
12 de juny del 2014
A Artés ja ha començat la campanya explicativa per a la implantació del servei de recollida selectiva dels residus porta a porta. L'Ajuntament d'Artés ha programat, dins de la Campanya 'Artésnet' per la recollida porta a porta, unes sessions informatives adreçades a la població en general. Aquestes xerrades, organitzades per l'empresa Ambiens -responsable de la campanya d'implantació-, es realitzen a l'espai de la Sala d'Actes del Complex Cal Sitjes durant els matins i tardes de dues setmanes del mes de juny (del 9 al 13 de juny i del 16 al 20 de juny). Les sessions seran de curta durada i serviran per resoldre els dubtes que puguin tenir els veïns d'Artés sobre el canvi de sistema de recollida i de la nova implantació. 
 
En aquestes sessions es fa entrega d'un 'kit' per família consistent en un calendari de recollida imprès en un imant de nevera, un cubell d'orgànic domèstic, varies bosses de ràfia, un paquet de bosses compostables, l'adhesiu de la Campanya i, en els casos pertinents, etiquetes per identificar les bosses de compreses i bolquers, que es recolliran diàriament.
 
Per donar compliment a la Directiva europea 31/1999/CE sobre l'abocament de residus, l'Ajuntament d'Artés s'ha proposat implementar aquest model de recollida per augmentar el percentatge de reciclatge del 25% actual al 72%, abans del 2016.
 
La data d'inici del nou sistema de recollida porta a porta serà el dia 1 de juliol de 2014. En el marc d'aquesta campanya, el pròxim 16 de juny, a 2/4 de 8 del vespre, al Complex Cal Sitjes, es farà una presentació de diferents experiències de municipis veïns on s'ha implantat el sistema porta a porta. En aquest acte, entre d'altres, intervindran el Director de l'Agència Catalana de Residus, les alcaldesses de Santpedor i Balenyà i la gerent de la Mancomunitat La Plana.
 

Programa de la presentació