Alumnes de l'IES Castellet elaboren dos documentals

Els dos documentals s’estrenaran aquest dijous a les 8 del vespre a la sala de Cal Soler

Redacció
11 de juny del 2014
Rodatge d'un dels dos documentals. Foto: AjSVC


Un total de 30 alumnes de primer de Batxillerat de l'IES Castellet han elaborat dos documentals sobre la Ballada Popular de Gitanes i l'època de l'escola republicana al municipi. Els dos treballs s'emmarquen en el programa 'Cinema en cur's i compten amb el suport de la regidories de Cultura, d'Ensenyament i de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet. L'Ajuntament ha vist com una bona oportunitat el treball dels alumnes de l'IES Castellet per recuperar la memòria històrica i reivindicar el patrimoni cultural del municipi. Els dos documentals s'estrenaran aquest dijous a les 8 del vespre a la sala de Cal Soler.
 
Treball intens
Els alumnes de Batxillerat de l'IES Castellet han fet un treball intens durant tot el curs en l'assignatura 'Cultura audiovisual'. Els estudiants del Batxillerat Humanístic-Social han pogut participar de tot el procés per elaborar els documentals. Els estudiants han fet tasques de documentació, gravació, producció i edició en una experiència molt positiva. El documental sobre el ball de gitanes explica l'origen de la festa i en el documental de l'escola republicana s'han entrevistat antics alumnes i familiars dels mestres d'aquest període històric. La setmana passada es va poder veure un tast dels documentals a la Filmoteca de Catalunya en què tots els alumnes dels centres d'ensenyament de Catalunya que participen al programa Cinema en curs van exposar els seus treballs.
 
Curtmetratge a ESO
Més enllà d'aquesta nova experiència amb els alumnes de Batxillerat, l'IES Castellet ha continuat aquest curs el programa Cinema en curs per als estudiants de 4t d'ESO que han gravat un curtmetratge. El curt també es podrà veure en l'acte de dijous al vespre a Cal Soler.