S'impulsa Cardona Integral amb el suport de Valentí Fuster

El projecte preveu la construcció d'un nou camp d'esports, la creació de dues rutes saludables i la celebració d'esdeveniments de promoció de la salut

Redacció
10 de juny del 2014
Ferran Estruch i Valentí Fuster durant la signatura de l'acord. Foto: AjCDN

L'Ajuntament de Cardona i la Fundació SHE van signar divendres passat el conveni que permetrà el desenvolupament del projecte Cardona Integral. L'objectiu de Cardona Integral és promoure el desenvolupament de la vila cardonina des del punt de vista de la salut.
 
Per fer-ho, la Fundació SHE aportarà la seva experiència i coneixements en l'àmbit de la salut comunitària i l'Ajuntament impulsarà les accions necessàries per tal de desenvolupar projectes que facin de Cardona una ciutat saludable. Entre les primeres actuacions que es contemplen hi ha la construcció d'un nou camp d'esports municipal i la creació de dues rutes saludables. El projecte Cardona Integral preveu invertir prop de 3 milions d'euros, en un termini aproximat de tres anys, per completar la seva primera fase que també inclourà un programa d’esdeveniments vinculats a l'àmbit de la salut.
 
Amb la signatura del conveni, que es va aprovar en el darrer Ple municipal, l'Ajuntament de Cardona i la Fundació SHE es comprometen a treballar conjuntament per fer de Cardona una vila de referència en l'àmbit de la salut a nivell internacional.
 
Tal i com han avançat les dues parts, en les properes setmanes, s'aniran concretant els projectes previstos en aquesta primera fase. Així, s'espera que durant aquest any es completi l'adequació de les dues rutes saludables que s'integren al projecte. Les rutes sortiran del centre històric i aniran, una cap a la Vall Salina, i l'altra cap a la Mare de al Font. Els dos itineraris incorporaran elements de senyalització i aparells per a la pràctica de l'esport. Pel que fa al camp d'esports, en aquests moments s'està treballant en el projecte executiu. L'objectiu és fer un equipament que permeti fer-hi múltiples activitats, amb gespa artificial i amb unes instal·lacions completament renovades.
 
L'altre gran apartat de Cardona Integral seran els esdeveniments. Cardona Integral impulsarà la celebració d'esdeveniments científics (congressos, simposis jornades de medicina) i d'actes més populars com competicions esportives, conferències i sortides populars per promoure els hàbits de vida saludables. En aquest apartat també es preveu desenvolupar nous programes de salut que, com el programa Fifty-Fifty o el programa SÍ que contribueixen a avaluar i millorar la salut de les persones.
 
Un projecte pioner
Per a l'alcalde Ferran Estruch, el projecte Cardona Integral suposa "una oportunitat única" per Cardona. "És un projecte pioner, que compta amb una important inversió pel municipi, que fomenta els valors de vida saludables i que contribuirà donar a conèixer cardona al món", explica l'alcalde Ferran Estruch. Per la seva banda, el Dr. Fuster ha celebrat la implicació que "des del primer moment ha tingut tota la gent de Cardona" i s'ha mostrar convençut de l'èxit del projecte. 
Arxivat a