Uns 50 empresaris, interessats en l'associació empresarial de Súria

Redacció
09 de juny del 2014
Un moment de la presentació del projecte de crear una associació empresarial a Súria. Foto: AjSú


El projecte de crear una associació empresarial a Súria va ser presentat divendres 6 de juny en un acte que va reunir més d'una cinquantena d'empresaris al Casal de Joves. Els principals objectius de la nova entitat consistiran en articular el teixit empresarial de la vila, promoure iniciatives i projectes d'interès comú i assumir un paper d'interlocució davant de l'administració i altres institucions.
 
La creació de l'associació empresarial seria la primera proposta que es portaria a terme del Pla de Desenvolupament Local Suriacció, actualment en procés d'elaboració. La necessitat d'impulsar l'associacionisme del món empresarial surienc va ser un dels punts que va generar un acord més ampli en els espais de participació que Suriacció ha celebrat fins ara.
 
L'acte de presentació del projecte va començar amb unes paraules de l'alcalde Josep Maria Canudas, que va expressar el suport de l'Ajuntament a la creació de l'associació com a "punt de trobada" de l'empresariat de la vila. El batlle surienc també va agrair la presència en l'acte dels presidents de Pimec Catalunya Central, Esteve Pintó, i de l'Associació d'Empresaris de Cardona, Ramon Vilajosana, que van manifestar el suport d'aquestes dues entitats empresarials al naixement i consolidació de la nova associació surienca.
 
El regidor de Desenvolupament Local, Miquel Caelles, va afirmar que la creació d'una associació empresarial és "necessària" per a la vila, com demostra el consens assolit en les anteriors fases de Suriacció. Miquel Caelles va convidar els empresaris a participar en els tallers d'accions que es faran en els propers dies per tal d'aprofundir en les línies estratègiques del Pla de Desenvolupament Local.
 
En representació del grup impulsor de la nova associació, l'empresari surienc Valentí Reguant va explicar que aquesta entitat pot donar més visibilitat social al teixit productiu de la vila, a més de promoure serveis comuns que puguin afavorir reduccions de costos, i de fer gestions davant de les administracions per la millora d'accessos, senyalització, infraestructures i altres temes d'interès.
 
Valentí Reguant es va congratular per l'alta assistència a l'acte de presentació del projecte i va convidar l'empresariat surienc a participar en una reunió que es farà aquest dijous 12 de juny a les 19.00 h a la Casa de la Vila per tal d'avançar en el procés de constitució de la nova associació. Segons Valentí Reguant, "ens agradaria ser, quants més, millor". 
 
El president de Pimec Catalunya Central va remarcar que l'associacionisme ofereix als empresaris un mitjà per fer sentir la seva veu i "compartir, col·laborar i desenvolupar idees pensant en el bé comú" . Esteve Pintó també va referir-se a Súria com a "poble model d'associacionisme" en molts àmbits, destacant l'interès que pot tenir per a la vila l'oportunitat de comptar amb una entitat empresarial davant de la perspectiva de les inversions previstes per l'empresa Iberpotash, que a hores d'ara són "el projecte industrial més gran de Catalunya".
 
Per la seva banda, Ramon Vilajosana va explicar que l'associacionisme fa possible que les opinions dels empresaris es tinguin més en compte i puguin participar en el desenvolupament de projectes que els afecten. El president de l'Associació d'Empresaris de Cardona va explicar l'experiència d'aquesta entitat, que va néixer a mitjans dels anys noranta en un context econòmic i social difícil per a la població després del tancament de la seva mina de potassa.
 
La presentació del projecte d'associació empresarial també va comptar amb la presència de representants de diferents grups polítics municipals i membres del comitè executiu de Suriacció. Al començament de l'acte, la tècnica municipal de Desenvolupament Local, Alícia Casas, va exposar les principals característiques del teixit empresarial de Súria, destacant el predomini de la microempresa al municipi, la manca de sòl industrial i la concentració majoritària d'empreses al nucli urbà de Súria.
Arxivat a