El remodelat pati de la Masia, eix de la Setmana Cultural de Guardiola

Redacció
08 de juny del 2014
Albert Miralda i Anna Llobet durant els actes de dissabte al pati de la Masia. Foto: AjSSG

Una sessió de cinema i un àpat a la fresca a base de botifarres a la brasa han estat les activitats que han servit per estrenar, aquest dissabte a la tarda, el nou pati de La Masia de Sant Salvador de Guardiola. L'equipament, de titularitat municipal, celebra des d'aquest divendres la 13a Setmana Cultural en el marc de la qual s'ha fet l'acte inaugural dels treballs de renovació del terra del pati exterior i de la barana de la rampa d'accés. L'acte, que ha comptat amb la participació de l'alcalde, Albert Miralda, i de la primera tinent d'alcalde, Anna Llobet, ha servit per obrir una tarda d'activitats, amb inflables i bitlles catalanes, que s'ha tancat amb la projecció de la pel·lícula d'animació 'Frozen' que ha organitzat l'Associació de Veïns del Calvet. 
 
Amb una inversió de 12.000 euros, la renovació del pati exterior de la Masia era una de les obres que l'equip de govern havia inclòs dins el paquet d'actuacions de millora d'equipaments i instal·lacions municipals que ha desenvolupat durant aquesta primavera i que es va determinar arran de la jornada de participació celebrada l'abril passat. La inauguració del pati exterior ha comptat amb la participació del president de l'Associació de Veïns El Calvet, Joan Hurtado; el president del Casal de la Gent Gran de Sant Salvador de Guardiola, Aquilino Blázquez i la directora del Centre de Dia de La Masia, Maria Alba Oms, tots tres usuaris d'aquest equipament que, a més, també acull el consultori local del Calvet. 
 
Les activitats de la setmana cultural van començar ahir divendres amb un taller de flor artificial que va reunir desenes de persones a la sala polivalent. A la tarda, el concurs de cuina va comptar amb la presentació de 12 propostes gastronòmiques, 6 de dolces i 6 de salades, al final del qual va tenir lloc el recital de poesia en el qual fins a sis autors van llegir els poemes que havien elaborat expressament per a l'ocasió. Al final de la tarda es van donar els premis a les dues guanyadores del concurs de cuina: la Carmen Batalla, que es va endur el premi en la categoria de plats salats amb els seus callos amb cigrons; i la Dolores Giménez, que va fer-se amb el premi en l'apartat de dolços per la seva coca de cabell d'àngel i nous. Pel que fa al concurs de poesia, la guanyadora va ser la veïna del Calvet Maria Carmen Gil i la seva poesia 'Cuando vine aquí a vivir'. L'encarregada de seleccionar la composició guanyadora va ser la també aficionada a la poesia i guanyadora d'edicions anteriors del certamen, Daniela Ruiz. El veredicte del concurs gastronòmic va ser fruit de les votacions emeses pels assistents al concurs després de fer-ne un tastet.
 
El divendres es va tancar amb l'actuació del grup coral Els Amics de la Masia que van interpretar un repertori de cançons populars sota la direcció de Joan Calvo Vicedo. La seixantena de persones assistents a l'actuació van gaudir escoltant i també acompanyant les veus de la coral amb temes com els 'Clavelitos', l''Emigrant' o l'havanera 'El Meu Avi'. 
 
La setmana cultural de La Masia finalitza diumenge al migdia, amb un pica-.pica i l'actuació del Coro Virgen del Rocío de la Asociación Cultural Amigos del Camino, de Sant Vicenç de Castellet.