Protecció Civil de Castellbell ensenya com fer una revetlla segura

Redacció
07 de juny del 2014
Una membre de protecció civil ensenya a una alumne com manipular un petard. Foto: PCCastellbell

Aquest divendres, tres voluntaris de Protecció Civil de Castellbell i el Vilar juntament amb una tècnica de l’Ajuntament, han fet una xerrada als alumnes de 6è de bàsica de l'escola Jaume Balmes, sobre 'Revetlles amb Precaució'.
 
S’han donat consells teòrics i pràctics als nens i nenes sobre com manipular i encendre petards, quines classificacions i classes hi ha, així com les edats en que poden fer-ne us.
 
La xerrada ha anat acompanyada del repartiment d’uns còmics i material per pintar, també s’han projectat uns vídeos i s’han donat uns consells de socorrisme i primers auxilis de cremades i petites ferides, produïdes per petards.
 
També s’ha deixat ben clar, de cara a Sant Joan, que per tal de poder fer una foguera a qualsevol lloc del poble, es necessita una autorització expressa de l’Ajuntament. Qualsevol persona particular o Associació que en vulgui fer una, s’ha de dirigir prèviament a treure el permís a l’Ajuntament.
 
Per acabar, s'ha recordat que està prohibit de llençar coets a menys de 500 metres del bosc o massa forestal, així doncs a Castellbell i el Vilar són gairebé impossible de llençar, degut a la poca distancia que hi ha amb zones arbrades.
 
Durant els propers dies s’aniran repetint aquestes xerrades als alumnes del Institut de secundaria del poble.
 
A la pagina http://www.gencat.cat/revetlles/cat/index.htm es poden trobar tots aquests vídeos i material didàctic per tal de gaudir d’unes revetlles amb tota seguretat, editats per Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.