Els premis JovEmprèn de Sant Vicenç apleguen 150 estudiants

Redacció
06 de juny del 2014
Estudiants premiats en el JovEmprèn. Foto: AjSVC

La sala polivalent de Cal Soler ha estat l'escenari aquest matí de l'acte de lliurament dels premis del Programa JovEmprèn a Sant Vicenç de Castellet. Uns 150 estudiants dels centres d'ensenyament del municipi han participat a l'acte que ha posat el punt i final a tres mesos de treball intents relacionat amb l'emprenedoria i la creació d'empreses. Un total de 200 alumnes d'ESO, Batxillerat i dels cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior dels centres d'ensenyament Escola Mare de Déu del Roser-FEDAC Sant Vicenç, IES Castellet i Escola Montserrat han protagonitzat seminaris de sensibilització d'emprenedoria i tallers per donar forma a les seves idees d'empresa. El programa ha comptat amb el finançament de l'Obra Social de la Caixa.
 
Conferència de Xavier Verdaguer
L'acte ha comptat amb la intervenció de Xavier Verdaguer, un dels personatges catalans més reconeguts en el món de l'emprenedoria que actualment viu als Estats Units. Verdaguer ha aconsellat als joves alumnes que facin allò que els agrada i que treballin en equip.
 
Nou projectes guanyadors
El jurat ha premiat un total de nou projecte empresarials dels 49 que s'han presentat dels quals 13 pertanyen a alumnes d'ESO, 14 a estudiants de cicles formatius de grau mitjà i 22 a la categoria de Batxillerat i cicles formatius de grau superior. Els premis han tingut una dotació econòmica conjunta de prop de 1.000 euros i han estat entregats per l'alcalde de Sant Vicenç, Joan Torres, per la regidora d'Ensenyament, Glòria Torner, i pel director de l'oficina de Caixa Banc a Sant Vicenç de Castellet, Jaume Gramunt.
 
Premis especials
  • Projecte més ben treballat: pàgina web recursos didàctics. Alba Martín, Ivanoba Narváez i Laia Jubert (Escola Montserrat).
  • Projecte més innovador: bàscula intel·ligent. Sana Kadri, David Argüelles i Carlos Fernández (IES Castellet).
  • Projecte més responsable socialment: pàgina web professionals dependència. Ana Biernés i Georgeta Coman (Escola Montserrat).
 
Premis ESO
  • Accèssit millor idea empresarial: ulleres amb auriculars incorporats. Arola Oliveras, Sara Garrido i Clàudia Bastardas (Escola FEDAC).
  • Millor idea empresarial: pintallavis multicolor. Judith López (IES Castellet).
 
Premis Cicles Formatius Grau Mitjà
  • Accèssit millor idea empresarial: carro pel rentat de mans. Glòria Jorba (Escola Montserrat).
  • Millor idea empresarial: carro de la compra motoritzat. Lizeth Estefania i Borja Olea (Escola Montserrat).
 
Premis Cicles Formatius Grau Superior i Batxillerat
  • Accèssit millor idea empresarial: carregador solar. Israel Cucurella, Eduard Tejero i Àlex Tudela (Escola Montserrat).
  • Millor idea empresarial: funda impermeable per a motxilles escolars. Marta Ramos i Marta Solà (IES Castellet).