Més de 200 balladors participaran al Ball de Gitanes de Sant Vicenç

El proper cap de setmana el municipi del Bages sud reviurà aquest ball que va arribar al poble el febrer de 1907

per Redacció, 4 de juny de 2014 a les 12:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Balladors entrant a la plaça al galop en una imatge d'arxiu. Foto: Carles Piqué

El proper cap de setmana 7 i 8 de juny el poble de Sant Vicenç reviurà una de les festes més típiques i tradicional del poble, la Ballada Popular de Gitanes de Sant Vicenç de Castellet. Es tracta d'una festa tradicional declarada d'Interès Local amb 107 anys d'antiguitat. 
 
És un dia, on més de 200 balladors, distribuïts en diferents colles es reuneixen per ballar i gaudir de les boniques músiques i moviments de 'Les Gitanes de Sant Vicenç de Castellet', fent vibrar a tot el públic assistent i observant els colors i la brillantor de la Plaça de l'Ajuntament engalanada per l'ocasió. 
 
Els actes començaran el dissabte 7 de juny a les 18.00h de la tarda a la plaça de l'Ajuntament, amb la Ballada Popular Infantil i Juvenil on més de 60 nens i nenes d'entre 3 i 12 anys, ens oferiran els diferents balls (entremesos) de les Gitanes, acompanyats sempre dels gegants el Nen i la Nena de la Colla de Geganters de Sant Vicenç de Castellet. 
 
El diumenge 8 a les 12.00h del matí davant de l'església parroquial es farà la trobada amb els balladors de totes les colles i començaran la tradicional cercavila, acompanyats dels Barons de Castellet amb la Colla de Geganters. A les 12.30h a la plaça de l'Ajuntament començarà la ballada, primerament amb l'entrada de gegants 'Els Barons de Castellet Marià Alegre i Aparici i na Paula Duran i Cerdà' i ballaran el tradicional 'Vals dels Barons'. Seguidament a la plaça faran entrada els exdansaires amb el 'Passeig de Caldes' i a continuació la plaça es farà petita per donar pas al ritme del 'Galop' amb totes les colles participants. 
 
A continuació, seguirà la ballada amb la proclamació de la nova núvia i tots els entremesos de la ballada, Xotis, Catxuxa, Contradansa, Jota i Vals-jota, per arribar al final amb la participació de tothom ballant el 'Galop popular', el 'Vals dels Barons' i la sardana 'Cent Galops per Sant Vicenç', on la plaça esclata de colors, ritme i alegria, tot això acompanyat amb la Cobla Ciutat de Terrassa, sota la direcció del mestre Jordi Nuñez. 

 

Participació