L'artesenc Xavier Gual llança «El món (no) és un lloc perillós»

En ell explica les experiències viscudes en viatges arreu del món

Redacció
01 de juny del 2014
L'artesenc Xavier Gual, llança 'El món (no) és un lloc perillós', una de les últimes novetats que publica Cossetània Edicions en la seva col·lecció 'Viatgers' i que serà a les llibreries aquest mes de juny.
 
És un treball dins del gènere de no-ficció sobre els viatges que ha fet pel món, les experiències que hi ha viscut i la gent que hi ha trobat. És un exercici sobre la llunyania, a fons, una elegia sobre la solitud tot trencant els tòpics que no ens deixen veure –a vegades- la realitat de la gent a llocs –aparentment- molt diferents a nosaltres. És un llibre amb històries sobre Àsia, Europa, el nord d'Àfrica i Amèrica.
 
Xavier Gual, un periodista reconvertit en empresari del sector dels acers, els darrers anys ha pogut viatjar per feina arreu del món, amb la voluntat afegida de trobar-se sense prejudicis de cara al mirall que són els ulls dels qui li són estrangers. Aquesta és una crònica subjectiva d'algú a qui li apassiona descobrir altres maneres de viure, que en cada contacte humà hi reconeix una manera de veure el món, i, alhora, hi troba un nou punt de vista des d'on entendre's a sí mateix.
 
La generació actual té per primera vegada a l'abast el fet de poder donar voltes al món de manera fàcil i relativament còmode. Fins fa poc era complicat, difícil i molt arriscat. La distància i les costums canvien la visió respecte de la realitat. Marxar lluny enfoca la vida, l'ajusta i la valora. La canvia. La por i la mandra a vegades obstaculitzen la ment i les cames. I l'aventura i el risc es magnifiquen sempre.