Manresa viu una segona nit d'aldarulls

Pere Fontanals
30 de maig del 2014
Finestrals del SOC calcinats a Casa Caritat. Foto: Pere Fontanals
 
Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Manresa han detingut aquesta matinada una persona relacionada amb els aldarulls i destrosses a la seu de CDC i a l'oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Fonts policials han explicat a l'ACN que uns desconeguts haurien trencat els vidres de la seu de CDC al carrer Alfons XII. El dia abans les oficines ja havien patit pintades després d'una manifestació que es va organitzar en contra el desallotjament de Can Vies. A més, els presumptes vàndals també han cremat tres finestres de les oficines del SOC a la Casa de la Caritat, que ha hagut de tancar portes i un cartell indicava aquest matí que "per actes vandàlics avui aquesta oficina no podrà obrir".
 
La Policia Local de Manresa ha emès un comunicat on informa que estan col·laborant amb els Mossos d'Esquadra en la investigació oberta sobre els fets. Segons el cos policial, a banda de les destrosses a la seu de CDC i al SOC, també es van dur a terme diversos incendis en una terrassa del carrer Joana Herms i en un contenidor de paper de la plaça de la Creu. Els incidents han tingut lloc entre dos quarts d'una i les dues menys deu de la matinada. 
 

El dia abans, aquest dijous a la matinada, ja es van registrar alguns incidents a la ciutat després de la concentració que es va organitzar en suport a Can Vies. En concret, els actes vandàlics es van centrar en causar desperfectes a diverses seus d'oficines bancàries i també pintades a la seu de CDC al carrer Alfons XII. 


Seu de CDC a Manresa, amb les llunes trencades i pintades. Foto: AjM