Uns cent manifestants, en suport a Can Vies tot i la pluja

Hi ha hagut un ampli desplegament policial per a una mobilització totalment pacífica

Pere Fontanals
28 de maig del 2014
Manifestació en suport a Can Vies al carrer Alfons XII, camí de CDC. Foto: Pere Fontanals

El record dels disturbis que hi van haver dimarts al barri de Sants de Barcelona amb motiu del desallotjament de Can Vies, ha provocat que aquesta plujosa tarda de dimecres hi hagués un ample dispositiu policial preparat a Manresa per a la concentració organitzada via xarxes socials de suport a l'ateneu barceloní.
 
Tot i així, la pluja ha ajudat que la convocatòria es reduís a un centenar llarg de persones que han volgut solidaritzar-se amb l'ateneu sota consignes contra la policia, Convergència i Unió, i el sistema. Poca cosa més a destacar.
 
La mobilització ha baixat de la plaça Major fins a la plana de l'Om per Sant Miquel, des d'allà per Alfons XII fina a la seu de Convergència on després de fer algunes proclames, s'ha fet una pintada al ja malaguanyat vidre del local que, junt a un rètol que fa mesos va rebre l'impacte de globus de pintura, té més aspecte de Tàpies que de seu d'un partit polític.
 
La marxa, finalment, ha tornat a enfilar carrer Sant Miquel fins a la plaça Major, on s'ha donat per desconvocada. La pluja, molt suau a l'inici de la concentració, ha anat guanyant intensitat fins al punt que han estat necessaris els paraigües. 
 

Incidents posteriors