Goldschmidt conduirà Artés i Oló al catàrtic món del hang

Divendres a l'Auditori de Cal Sitjes d'Artés i dissabte a l'església de Santa Maria d'Oló

Redacció
28 de maig del 2014


Tres són les oportunitats que Testimoni Escènic ofereix per poder conèixer l'univers del hang de la mà del músic Ravid Goldschmidt que ofereix un concert pròxim i didàctic.

La primera serà aquest divendres a les 21.30h a Artés, a l'Auditori de Cal Sitjes. El que forma part de la programació d'aquesta localitat, i que tindrà un aforament limitat, té un preu de 5€ i 3€. Durant la mateixa tarda oferirà, pels alumnes de l'escola de música de la localitat, un taller per fer conèixer i deixar provar aquest característic instrument.
 
Dissabte serà el torn de la població d'Oló, a les 21h30, en el marc de l'església de Santa Mª d'Oló, al cim del turó del poble vell i sota l'embolcall del retaule barroc.
 
El darrer dels concerts de Ravid Goldschmidt oferts per Testimoni Escènic serà a Cabrianes el diumenge 22 de juny.
 
Ravid Goldschmidt presentarà la música del seu nou projecte Murmur, nom que prové del so que realitzen els estols d'ocells, i que extreu de la seva investigació sobre el moviment i el so que realitzen els animals en grup.
 
Ravid Goldschmidt
Captivat pel so del Hang, va adquirir el seu primer hang l'any 2002. Es va traslladar al desert del Nègueb, on el silenci i l'entorn li van servir per aprofundir en el coneixement del hang. Posteriorment es va instal·lar a Suïssa, a casa dels constructors del hang, on va aprendre la seva construcció i tècnica d'afinament i es va involucrar en el seu perfeccionament. Ha actuat en un gran nombre de festivals internacionals i concerts tant a nivell espanyol com en diversos països com Anglaterra, Suècia, Àustria, Alemanya, Grècia, França, Bèlgica, Itàlia, Turquia, Egipte i Canadà. Actualment està involucrat en diversos projectes musicals, amb Carles Benavent Quartet, Llama (amb Sílvia Pérez Crúz) i projectes educatius com Do d'acords i Barris en Solfa o l'espectacle de públic familiar Rodari mira Miró. 
 
Ha participat en la creació de les bandes sonores de 'When Harry Left Hogwarts' Making of de Harry Potter. 'Our common roots' película de Canadà. 'Top boys' channel 4 (UK). 'Cims' y 'Cumbres' TVE2. 'El somni' amb Sílvia Pérez Crúz.
 
Actualment en Ravid és un dels màxims exponents i intèrprets del hang a nivell mundial, amb una valuosa aportació sobre tècniques de l'instrument, interpretant i captivant amb el seu bell i profund so.