Teatre Clip premia obres de Súria i Mataró

"El món real" de Foment Cultural guanya el premi del públic, i "Dues dones que ballen" del grup Sala Cabanyes, el del jurat

Redacció
26 de maig del 2014
Representants de l'organització de Teatre Clip i de les dues obres guanyadores. Foto: Thinkandview

El concurs de teatre amateur de Navarcles 'Teatre Clip' ha celebrat aquest diumenge a la tarda la seva tercera edició. Humor, espectacle i participació han estat els tres elements denominadors d'una gala divertida i emocionant conduïda pel conegut pallasso i animador, el sanjoanenc, pep Callau. El premi del públic ha estat per l'obra, 'El món Real' del Foment Cultural de Súria, un musical interpretat per cuatre actors creat apartir de l'obra de Jonathan Larson i el premi del jurat, 'Dues Dones que Ballen' del grup Sala Cabanyes de Mataró i escrita per Josep Maria Benet i Jornet, narra la relació gairebé accidental entre la maduresa i la vellesa. Casdacuna de les obres s'han endut de 1.000 euros com a premi. El jurat professional estava format per directors i autors teatrals bagencs. Les obres guanyadores es representaran els dies 13 i 14 de setembre, premi del jurat i del públic respectivament. 
 
En aquesta 3ª edició s'han presentat 8 companyies de tota la geografia catalana. Tenint en compte que el període d'inscripció ha estat relativament curt per l'avançament de dates, l'organització "se sent satisfeta perquè la quantitat i qualitat de les obres que s'han presentat". A més la presidenta del grup de teatre de Navarcles, Marissa Gussart, ha dit que en "encara que siguem petits fem coses grans", en referència a la qualitat del teatre ameteur.
 
Els grups i obres finalistes d'aquesta edició han sigut els següents:
 
  • Foment Cultural de Súria (Súria / BCN)  -  "El món real"
  • Impuls Associació Cultural (Molins de Rei / BCN)  -  "Enemic Públic"
  • Sala Cabanyes (Mataró / BCN)  -  "Dues dones que ballen"
  • Teatre del Talión (Lleida)  -  "Isop"
  • Grup de teatre "Els Xuts" (Mont-roig del Camp / Tarragona)  -  "Això no és vida"
 
Aquest grups, seguint la mecànica del concurs, han representat un fragment de 10 minuts de l'obra i el púbic ha votat en la mateixa Gala quin és el grup guanyador. D'altra banda, un jurat qualificat ha valorat les escenes representades donant un guanyador. Aquest jurat està composat pels directors i autors teatrals bagencs Lluís Gavaldà i Jaume Martí, així com l'actriu Salma Nasit (protagonista de l'obra guanyadora del públic a l'edició anterior).
 
El concurs de teatre amateur "Teatre Clip" està organitzat pel Grup de Teatre Navarcles i l'Ajuntament de Navarcles, amb el suport de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.