El Cd'E Manresa guanya el Súria, que es complica la permanència (1-4)

José Antonio Sánchez
25 de maig del 2014
El Cd'E Manresa ha aconseguit un altre rècord aquest dissabte a Súria. Foto: José Antonio Sánchez

El Centre d'Esports Manresa ha aconseguit dissabte a Súria un altre rècord per afegir als que ha aconseguit aquesta temporada. I és que amb la victòria al municipal surienc l'equip manresà ha acabat invicte a camp contrari, amb un total de dotze victòries i cinc empats. Això no havia succeït mai a la història del Manresa i es un exemple més de la gran trajectòria blanc-i-vermella aquesta temporada. El partit va tenir un clar color visitant durant la majoria del temps reglamentari, encara que quan el Súria va aconseguir l'empat a l'inici de la segona part va sorgir algun dubte sobre si els tres punts viatjarien cap a la capital de la comarca. A la recta final de l'enfrontament el Manresa va sentenciar davant un Súria gens productiu en atac i que haurà de patir la darrera jornada per evitar una cinquena plaça per la cua que no la vol ningú. 
 
Quan només s'havien jugat dos minuts de partit Noah, que es va presentar tot sol davant Marc Rivera, estavellava la pilota a la soca del pal i donava el primer ensurt a una afició surienca que encara s'estava situant pels volts del terreny de joc. Era el primer avís d'un Manresa que aviat es va fer amb les regnes del partit i que va evidenciar una clara superioritat sobre un rival un xic encongit. No obstant, i a pesar de la evident superioritat que exercia el Manresa sobre el terreny de joc, fins al minut 22 l'equip aquesta vegada dirigit per José Antonio Medina, en absència de Dani Andreu, no va disposar d'una nova oportunitat per obrir el marcador. Va ser quan un llançament enverinat des de la cantonada d'Alberto Criado a punt va estar de convertir-se en un gol olímpic si no arriba a ser perquè Joan Garriga, un cop superat el porter Marc Rivera, va posar el cap per evitar que la pilotà entrés pel segon pal. 
 
La culminació del millor joc visitant va obtenir els seus fruits als 25' després d'un teva-meva entre Ricky i Noah que va finalitzar amb una centrada perfecta perquè Rebollo, que va saltar més alt que ningú, rematés amb el cap una pilota que primer va tocar a la soca del pal per, després, allotjar-se mansament al fons de la xarxa. Sense despentinar-se gaire i sense gaires patiments, el Manresa va seguir el mateix guió fins al final del la primera part. El marcador no es mouria més fins al descans encara que una falta ben executada, però massa centrada, de Sergi Soler va estar a punt de sorprendre un Marc Rivera que va atrapar la pilota amb alguna dificultat (42').
 
A la represa va continuar la mateixa tònica durant els primers minuts, però una jugada sense perill aparent es va convertir en el gol de l'empat pel Súria després que una sacada de banda perpendicular a la frontal de l'àrea i una sortida en fals del porter Joan es van concatenar per que Serra, amb el clatell, fiqués la pilota al fons de la porteria manresana (53'). Durant alguns minuts el Manresa va perdre el control de la situació, encara que només va patir per una falta molt potent de Said que Joan va atrapar en dos temps (57'). 
 
Les aigües, no obstant, van tornar al seu curs i l'equip blanc-i-vermell va tornar a agafar protagonisme ofensiu. Primer amb una falta lateral molt potent i col·locada per Ricky que Marc Rivera va atrapar amb seguretat (67'). Després amb una escapada de Noah que es va plantar tot sol davant el porter local, qui va evitar el segon gol visitant de manera espectacular (70'). L'1 a 2 es mastegava, encara que no va arribar fins al minut 79, quan un corner botat per Alberto Criado el va rematar Sergi Soler amb un magistral cop de cap. Això i la expulsió un minut després de Juanfran (per una segona targeta molt rigorosa), van descompondre totalment un Súria que es veia incapaç de crear perill a l'àrea rival.
 
Als darrers minuts, amb un Manresa pràcticament jugant a plaer, van arribar dos gols més que van tancar la victòria del líder. Alberto Criado, amb un llançament de falta també magistral, clavava la pilota per l'escaire de la porteria de Marc Rivera (84'). I al minut 90 una incursió agosarada per la banda dreta de l'atac manresà del juvenil Sansegundo va acabar amb una passada de la mort cap a Noah, que marcava a boca de gol i tancava així la victòria pel seu equip. A destacar que al tram final de partit el Manresa va jugar amb tres juvenils sobre el terreny de joc. Albert Ribera va entrar al minut 65 (amb 1 a 1 al marcador); Lluis Clop ho va fer als 83' (amb 1 a 2 al marcador) i Xavi Sansegundo un parell de minuts després (i va protagonitzar la jugada que va significar l'1 a 4).
 
La pròxima jornada serà la darrera de competició de lliga, quan el Manresa rebrà la visita de la Sabadellenca. Una setmana més tard, pel fet de quedar campió de grup, l'equip blanc-i-vermell tornarà a disputar la Copa Catalunya. En cas de superar la primera eliminatòria, el dia 15 de juny tornaria a jugar un altre cop. 
 
Fitxa tècnica
 
Centre d'Esports Súria
Marc Rivera
Javi Galdón
Serra (Alexis, 85')
Tapia
Pablo
Juanfran
Joan Garriga (Jusa, 65')
Dani
Aleix
Kevin (Txema, 59')
Said
 
Centre d'Esports Manresa
Joan
Mauro (Iván Romera, 59')
Solernou
Balboa
Moha (Clop, 83')
Alberto Criado
Ricky (Sansegundo, 85')
Berni (Albert Ribera, 65')
Sergi Soler
Rebollo (Charly Lumbreras, 65')
Noah
 
Gols
0-1 (25'), Rebollo
1-1 (53'), Serra
1-2 (79'), Sergi Soler
1-3 (84'), Alberto Criado
1-4 (90'), Noah
 
Àrbitre
Sr. Roig Portell, de la delegació de Barcelona;
Auxiliat per Pedrol Vozmediano i Anglés Ezquerra
 
Targetes
Tapia
Pablo
Dani
Kevin
Juanfran (2 grogues, expulsat minut 80')
Maqueda (tècnic)
Samsó (tècnic, expulsat)
//
Mauro
Berni
Rebollo
Noah
 
Camp
Municipal d'esports de Súria, 180 espectadors.
Arxivat a