Mura es queda deu dies sense telèfon per 4 robatoris de coure

L'alcalde, Martí Perich, creu que aquesta situació afecta la seguretat dels ciutadans i les empreses

ACN
22 de maig del 2014
L'alcalde de Mura, Martí Perich, ha reclamat aquest dijous que es duguin a terme canvis legislatius per evitar que els robatoris de coure vagin a més. Aquest municipi de menys de 300 habitats s'ha quedat deu dies sense telefonia fixa per quatre robatoris de coure consecutius. "Molta gent gran depèn dels serveis d'atenció domiciliària que funcionen a través de la telefonia fixa i també la seguretat econòmica de moltes empreses depèn de si hi ha l'alarma connectada o no", ha remarcat el batlle. Per això considera que quan es produeix un robatori d'aquestes característiques, les lleis "no només haurien de tenir en compte el valor del coure, sinó tot el valor afegit que comporta el robatori".
 
El petit municipi bagenc de Mura ha patit quatre robatoris de coure consecutius que han deixat sense servei de telefonia els veïns del poble durant deu dies, des del diumenge 11 de maig fins aquest dimarts dia 20. Martí Perich ha explicat que "en els últims anys hi ha hagut robatoris sovint però l'increment que hi ha ara i la continuïtat és brutal". Segons ell, aquests delictes "afecten la seguretat de la gent perquè molts veïns depenen del servei d'atenció domiciliària i també els serveis de seguretat de les empresres".
 
Perich creu que aquesta situació cada cop "va a més" i assegura que no veu "que això es reguli". Per això ha demanat que es canviïn les lleis i que "no es tingui en compte només el què val el coure, sinó tots els perjudicis socials que comporta el robatori". El batlle ha assegurat que hi ha molts municipis amb la mateixa situació que Mura i considera que aquests robatoris "perjudiquen sobretot als ciutadans més dèbils". 
 
El director en funcions dels serveis territorials d'Interior a la Catalunya Central, Albert Ballesta, ha recordat al batlle de Mura que els Mossos d'Esquadra ja estan treballant per "atrapar els lladres" i "controlar la situació". Segons ell, aquest tipus de robatoris "han pujat a la Catalunya Central perquè el coure està pujant de preu" però ha assegurat que "ja s'estan efectuant detencions".