Desmantellen una xarxa d'explotació sexual de dones a Manresa i Girona

La Policia Nacional, amb el suport de la Policia Local de Manresa, va detenir les tres màximes responsables de prostituir 13 dones en quatre locals

Redacció
21 de maig del 2014
El prostíbul de Manresa -la casa amb la bandera del Barça- que formava part de la xarxa d'explotació sexual. Foto: Mar Martí

Agents de la Policia Nacional i de la Policia Local de Manresa han portat a terme una operació conjunta en la que s'ha aconseguit desmantellar una xarxa d'explotació sexual de dones a Manresa i a Girona. Tretze dones de diverses nacionalitats eren explotades en quatre prostíbuls diferents controlats per aquesta xarxa a les dues províncies. La màxima responsable de la xarxa i les seves dues encarregades han sigut detingudes per delictes relatius a la prostitució, contra els drets dels ciutadans estrangers i contra els drets dels treballadors, segons informa la Policia Nacional.
 
A partir de les informacions recollides per la Policia Local de Manresa, es va tenir coneixement de l'existència d'un clan familiar que tenia diversos immobles i que presumptament s'estaria dedicant a l'explotació sexual de dones. Les víctimes eren en la seva majoria joves estrangeres que presumptament eren explotades en prostíbuls de Manresa, Girona i Palafrugell.
 
L'operació conjunta va permetre determinar que el grup disposava d'un local a Manresa, al carrer Seny Blai, 17, dos més a Girona i un altre a Palafrugell. En els locals eren explotades sexualment tretze joves, deu estrangeres i tres espanyoles, que eren controlades matí, tarda i nit per les responsables de la xarxa.
 
Quatre prostíbuls en funcionament i uns altres quatre sense activitat
Les víctimes eren sotmeses a un control exhaustiu, que incloïa els serveis sexuals que feien, la seva duració i l'apropiació de la meitat dels guanys generats. La xarxa també disposava d'una altres quatre prostíbuls, tres a Manresa i un més a Palafrugell, que en l'actualitat no tenien activitat.
 
Al capdavant de la xarxa d'explotació sexual s'hi trobava una dona espanyola de 58 anys. Tant ella com les dues responsables de dos prostíbuls a Manresa i a Girona, han sigut detingudes com a presumptes responsables de delictes relatius a la prostitució, contra els drets dels ciutadans estrangers i contra els drets dels treballadors. Els agents han inspeccionat un local a Manresa, dos més a Girona i un altre a Palafrugell, en els que eren explotades 13 dones.
 
Les investigacions han sigut realitzades per funcionaris adscrits al Grup 1r UCRIF de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres, el Grup Operatiu d'Estrangers de la Comissaria Local de Manresa, per la Policia Nacional i per la Unitat de Policia Administrativa i de Civisme de la Policia Local de Manresa.