L'Orfeó Manresà edita el conte «El carnestoltes del cel»

És una publicació de Zenobita per encàrrec de la fundació amb motiu del seu 10è aniversari

Redacció
21 de maig del 2014
Zenobita edicions publica 'El carnestoltes del cel' per encàrrec de l'Orfeó Manresà i amb motiu del 10è aniversari d'aquesta fundació. Es tracta d'un conte infantil que té com a protagonista la Guida, una nena manresana molt imaginativa, i els fenòmens atmosfèrics (el vent, els núvols, la pluja, els llamps, els trons, l'arc de Sant Martí, la neu i la boira): junts faran una festa per animar al Sol, que està trist. És tant gran l'espectacle que acaben creant que tots els ciutadans s'apunten a la diversió, disfressant-se i fent una rua per la ciutat. 
 
Del conte, els autors n'han creat vuit cançons lligades a l'argument i especialment als fenòmens atmosfèrics. És per aquest motiu que l'obra es presenta junt amb les lletres de les cançons i les partitures de la cantata, i també inclou un CD amb el repertori cantat pel cor infantil i jove de l'Orfeó Manresà i amb les versions instrumentals sense veu. 
 
La cantata del conte s'estrenarà el dissabte 24 de maig al Teatre Conservatori de Manresa. L'actuació tindrà lloc a 2/4 de 6 de la tarda. 
 
Pep Molist es l'autor del conte, qui ha posat lletra a tota aquesta aventura. Amb una gran trajectòria com a contista infantil, ha rebut nombrosos premis pels seus treballs, entre aquests el Premi Hospital Sant Joan de Déu i el Premi Parcir el 2007 i el Premi Serra d'Or en dues ocasions, 2008 i 2014. 
 
Aquesta fantàstica història s'explica també amb il·lustracions realitzades per Valentí Gubianas, que es dedica des de fa 20 anys a il·lustrar literatura infantil i llibres de text, així com també a crear murals de gran format. 
 
Finalment, el conte tampoc seria el què és sense la música. El responsable d'això ha estat Marc Dalmases, format al Conservatori Superior de Música de Barcelona i al Taller de Músics de Barcelona i titulat superior a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Aquest compositor ha col·laborat posant música a més de 30 obres.