Conservem el Conservatori fa una crida per recollir material històric

La comissió es planteja fer una exposició o un llibre dels 137 anys del teatre manresà

Redacció
21 de maig del 2014
La comissió Conservem el teatre Conservatori es va reunir dilluns al vespre en una de les sales de l'Espai Sant Domènec per tal de proposar accions i iniciatives per visualitzat l'activitat que s'ha fet i es fa al teatre Conservatori. Una de les idees que va sorgir per fer a mitjà termini, és muntar una exposició o editar un llibre sobre els 137 anys d'història del teatre Conservatori. 
 
Per avançar en aquesta direcció, la comissió Conservem el Conservatori va decidir fer una crida a totes les persones i organitzacions que tinguin material gràfic d'activitats realitzades en aquest edifici al llarg de la seva història. Es tracta de recollir fotografies, programes, cartells, entrades, retalls de premsa... d'actes celebrats al Tori des de la seva inauguració l'any 1878. 
 
Com es farà la recollida?
La propera setmana, del 26 al 30 de maig, de 6 a 8 de la tarda, s'obrirà al públic el local de Cine-club, Imagina't i El Galliner que es troba al carrer Mestre Blanch, 4, al costat de la porta d'entrada al teatre, -tel 938722375- perquè les persones que hi vulguin col·laborar portin el material gràfic. En el mateix moment s'escanejarà i s'emmagatzemarà en un ordinador i es prendran les dades de la persona que en fa el lliurament perquè en quedi constància en el moment que s'hagin d'utilitzar. Depenent de l'èxit d'aquesta convocatòria es podria allargar el període de recepció de materials.
 
Paral·lelament al material que puguin cedir els particulars es farà també una crida a estudiosos, historiadors, fotògrafs professionals i col·leccionistes de la ciutat que vulguin deixar alguns del seus materials. També es comptarà amb la recerca i la col·laboració de tot el material que hi ha a l'Arxiu Municipal. 
 
També es fa una crida a les persones que disposin de filmacions en 8 mms i super 8 perquè es posin en contacte amb la comissió a través del correu [email protected], així com les persones que puguin oferir el seu testimoni, explicar anècdotes, records,... referents a l'edifici en el seu conjunt (teatre, sala Mestre Blanch, Conservatori de música, entitats residents...)