Rafael Rosell, Checa i el Taller Coloma, entre els premiats per Regió7

El diari manresà, que enguany celebra 35 anys, ha elegit sis exemples d'excel·lència a la Catalunya Central

ACN
20 de maig del 2014
Coincidint amb el 35è aniversari de l'aparició del Regió7, el diari i la Televisió de Manresa lliuraran el 3 de juny els seus premis anuals. El jurat ha elegit enguany sis noms i col·lectius que representen el batec de la Catalunya Central a través dels seus científics, esportistes i entitats cíviques i culturals. Els guardonats seran l'oncòleg manresà Rafael Rosell, l'esportista Carles Checa, el periodista Francesc Escribano, l'empresa berguedana Liven S.A, la sala solsonina Tatrau Teatre i l'entitat Taller Coloma, que fa 30 anys que dóna suport als discapacitats intel·lectuals del Berguedà. L'acte serà presidit pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.
 
El premi Ambaixador, que distingeix una persona d'aquestes comarques que estigui realitzant una feina especialment destacada fora del territori, ha estat concedit a l'oncòleg manresà Rafael Rosell. El metge és considerat un dels investigadors més notables d'Europa en el terreny del càncer de pulmó i la revista 'The Lancet' l'ha considerat el líder continental d'aquesta especialitat. Actualment Rosell dirigeix laboratoris de recerca oncològica als hospitals Quirón-Dexeus i Trias i Pujol.
 
El premi a l'excel·lència esportiva es lliurarà a Carles Checa en reconeixement de la seva trajectòria. Nascut a Sant Fruitós de Bages, Checa ha competit durant 15 anys seguits al mundial de motociclisme, on va pujar dues vegades al capdamunt del podi, i també ha estat campió al mundial de superbikes.
 
El premi Comunicació recau en Francesc Escribano, exmembre de la direcció de TV3, director de la productora Minoria Absoluta i promotor i productor de la minisèrie 'Descalç sobre la terra vermella', basada en l'aventura del bisbe balsarenyenc Pere Casaldàliga com a advocat dels més desafavorits en la seva diòcesi del Brasil.
 
El premi Empresa és concedirà a Liven SA, companyia berguedana elaboradora de productes per a aperitiu i caracteritzada per la seva capacitat exportadora. Amb una facturació de 50 MEUR, el grup compta amb 200 treballadors en plantilla, té tres plantes de producció i exporta a més de 85 països. 
 
El premi Cultura és per a Tatrau Teatre, sala teatral permanent impulsada a Solsona pel grup local Lacetània. Amb recursos propis i autogestió, el col·lectiu ha aconseguit consolidar una oferta estable d'espectacles.
 
El premi Actius Socials recau en el Taller Coloma, una entitat dedicada a donar suport als discapacitats intel·lectuals del Berguedà que durant trenta anys ha ajudat a aquest col·lectiu a gaudir d'una vida el màxim d'autònoma.