Els «radicals» de Déu també fan pintades a Manresa

per Pere Fontanals , 18 de maig de 2014 a les 18:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Pintades al mur de la Fàbrica Nova. Foto: Pere Fontanals

Si algú es pensava que això de fer pintades a les parets de Manresa només era cosa de "radicals" anarquistes, comunistes, revolucionaris, inconformistes, independentistes o de fatxes, nazis, espanyolistes, i de joves amb poca feina, és perquè no ha passat per davant del llarg mur que delimita a l'oest el solar de la Fàbrica Nova. Un bon ample de la paret de franges de colors de la Via Sant Ignasi ha estat monopolitzada per pintades sense cap pretensió estètica amb missatges "radicals" de Déu.
 
Allà s'hi poden llegir frases enunciatives com "Jeová és el millor Déu", encoratjadores, "Engresca't amb Jeová" o, fins i tot, buscant el públic adolescent o juvenil, "Jeová és la bomba" o "Amb Jeová t'ho passes teta", entre d'altres. Curiosament totes les mencions a "jeová" estan escrites així, sense hac intercalada i amb accent tancat a la a. A part també hi ha altres expressions per advertir dels perills del maligne i de tot un seguit de déus i profetes de la competència. Així com "Mahoma, caga prim", "Buda, tòtil", "Llucifer, dimoni escuat" o "Abraham, tarambana"...
 
Per ara no se sap qui és l'autor de les pintades, ni si, en cas d'identificar-lo, li aplicaran l'ordenança de civisme.
 
Pintades al mur de la Fàbrica Nova. Foto: Pere Fontanals


Pintades al mur de la Fàbrica Nova. Foto: Pere Fontanals

 

Arxivat a:
Societat, pintades, religió
Participació