Una comissió «depurarà» l'ordenança de civisme

Prospera la proposició de la CUP amb esmena de CiU per treure de la norma aquells punts que estigmatitzin i penalitzin la pobresa, com demana el Parlament de Catalunya

Redacció
16 de maig del 2014
Ha calgut una recomanació de la comissió de lluita contra la pobresa del Parlament de Catalunya per a que el ple de l'Ajuntament de Manresa que s'ha reunit aquest dijous hagi aprovat convocar la comissió de Valoració de l'ordenança convidant a les entitats més pròximes a les persones amb dificultats econòmiques, que revisi l'ordenança de civisme per "debatre i valorar" els articles que estigmatitzin o penalitzin les persones "en situació d'alta vulnerabilitat i pobresa".
 
La moció que ha presentat la CUP contemplava les recomanacions del Parlament, i també demanava la suspensió temporal de l'aplicació de l'ordenança fins que no fos modificada. Aquest darrer punt ha estat el que ha esmenat el govern de CiU, a banda de qüestions menors sobre el text de la moció. La CUP apuntava els articles de l'ordenança que criminalitzen la pobresa, com ara la penalització de la mendicitat, l'oferiment de serveis sexuals retribuïts a l'espai públic, el consum de begudes alcohòliques, acampar a les vies i els espais públics, o bé agafar en grans quantitats aigua potable de les fonts públiques, entre d'altres. La moció esmenada ha estat aprovada per tots els grups excepte PxC que s'ha abstingut.