Núria Picas, a punt per la TNF Austràlia 100

La manresana vol deixar encarrilat l'UT World Tour

Redacció
15 de maig del 2014
Núria Picas va guanyar al Japó. Foto: UTMF

Núria Picas ja és a Austràlia per disputar, el proper cap de setmana la TNF Austràlia 100, una cursa d'ultradistància de 100km i 5.000 metres de desnivell acumulat. La prova, que es disputa a les Blue Mountains, una zona muntanyosa propera a la ciutat de Sydney, forma part de l'Ultra Trail World Tour, que s'ha convertit en l'objectiu principal per aquest temporada de l'atleta manresana. La cursa començarà el dissabte 17 de maig a les 6.30 (hora local).

Les Blue Mountains deuen el seu nom als nombrosos arbres d'eucaliptus que poblen la regió, i que els hi donen un toc blavós inconfundible. Sota aquests arbres discorrerà la cursa, de 100km, que travessa algunes zones del parc natural. Després d'uns dies al país oceànic, Núria Picas fa una primera valoració de les expectatives per la cursa: "M'estic adaptant bé, tant pel que fa al canvi horari com a l'aclimatació. Pel que fa a la cursa, em sento amb molta energia i motivació per afrontar aquests 100 km, que de ben segur que passaran més ràpid que els 170 km del Mount Fuji del passat 25 d'abril. He descansat bé i el cos s'ha recuperat molt ràpid, i tinc la sort de no patir cap molèstia important per afrontar aquest gran repte, que de ben segur que serà molt exigent però gratificant a la vegada. Segur que serà interessant córrer en un nou continent amb corredores amb qui no havia tingut l'oportunitat de compartir cap cursa fins ara".
 
Entre les competidores de Picas hi haurà la brasilera Fernanda Maciel, segona al Mount Fuji, així com altres atletes d'Australia, entre les quals la guanyadora de la Tarawera Ultra a Nova Zelanda Jo Johansen o bé Beth Cardelli, que va guanyar la prova australiana l'any passat.
 
La cursa forma part del circuit Ultra Trail World Tour, que lidera Picas després de guanyar la TransGranCanaria i l'Ultra Trail del Mount Fuji. "Tinc l'oportunitat de deixar la UTWT ben encarrilada si em situo a prop del podi el proper cap de setmana a Austràlia. Aquest és el gran objectiu de la temporada i no el puc deixar escapar. Serà una gran satisfacció si em puc endur aquest campionat i poder plantejar-me nous reptes pel que queda d'any". Cal recordar que la setmana passada va renunciar a disputar la Transvulcania per la impossibilitat de recuperar-se entre les proves del Japó i la d'Austràlia.