Navàs protegeix l'entorn rural amb ADN sintètic

Redacció
14 de maig del 2014
Policia Local de Navàs instal·lant una placa de vigilància. Foto: AjNVS

La Policia Local de Navàs inicia una prova pilot per a augmentar la seguretat a les zones rurals mitjançant el marcatge amb ADN sintètic.
 
Tal i com la Policia Local i la regidoria de Governació ja va informar en les diferents xerrades informatives celebrades el passat mes d'abril, s'inicia una prova-pilot emmarcat en la zona rural del municipi, bàsicament masies aïllades, amb el marcatge d'objectes amb ADN sintètic, cosa que en permet fer una localització més eficaç. Ja s'ha iniciat el marcatge en algunes masies i es continuarà fent durant les properes setmanes.
 
L’ADN sintètic es un producte que permet marcar de forma permanent i indeleble objectes , maquines etc. mitjançant uns micropunts que contenen una numeració que vincula allò marcat amb el propietari, a més d’estar fabricat en un material amb una cadena de ADN sintètic única i exclusiva per cada kit. Els objectes queden registrats en una base de dades a nivell europeu a la qual la Policia de Navàs hi té accés gràcies als acord arribats amb el Grup Camós i la seva filial Rodri, acords que amb la cessió de material d'adn han permès que aquesta prova pilot no tingui cost ni per l'ajuntament ni per als veïns de l'entorn rural. Els veïns que participen de la campanya se'ls col·locarà una placa identificativa de la campanya, on hi ha les dades de contacte de l'empresa subministradora de l'ADN i de la Policia Local de Navàs, també amb un codi QR que permet fer la trucada sense haver de marcar el número de telèfon.
 
La regidoria de Governació vol agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Sallent que a través de la seva Policia ha cedit temporalment a l'Ajuntament de Navàs aparells de lectura i detecció de l'ADN.