La CUP demana revisar l'ordenança de civisme

Ho demanarà en el ple de dijous "per evitar la criminalització de la pobres"

Redacció
13 de maig del 2014
La Candidatura d'Unitat Popular ha fet pública la moció que presentarà al ple municipal del proper dijous, en la qual demana que es revisi l'ordenança de civisme per evitar l'estigmatització i la penalització de persones en situació de pobresa.
 
La moció és conseqüència de la la resolució 577/X del Parlament de Catalunya, que en el seu punt 3.g disposa "instar els municipis a promoure la revisió de les ordenances de civisme i dels plans de seguretat perquè no accentuïn l'estigmatització i la penalització de persones en situació d'alta vulnerabilitat i pobresa". La CUP, doncs, es limita a traslladar l'acord del Parlament a l'ajuntament de Manresa, i espera que el consistori sigui conseqüent i elimini la criminalització de la pobresa de l'ordenança.
 
La proposició de la CUP detalla els articles de l'ordenança que criminalitzen la pobresa, com ara la penalització de la mendicitat, l'oferiment de serveis sexuals retribuïts a l'espai públic, el consum de begudes alcohòliques, acampar a les vies i els espais públics, o bé  agafar en grans quantitats aigua potable de les fonts públiques, entre d'altres. Per eliminar els articles i posar l'ordenança al dia, la CUP proposa la creació d'un "grup de treball en què, a més dels tècnics i els grups municipals, hi puguin participar entitat ciutadanes, especialment aquelles implicades en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social, que estudiï el text i que proposi un nou redactat per a sotmetre a votació del ple". Mentre l'ordenança no estigui en consonància amb l'acord del Parlament, la CUP demana la suspensió de la seva aplicació.
 
A més de la moció, la CUP presentarà una bateria de 5 preguntes sobre diversos temes (Convent de les Caputxines, Catalunya Caixa, C-37z, Consulta del Conservatori i pista de Vòlei platja).