Francesc Solé guanya la primera Marató de Montserrat

L'atleta del Matxacuca supera els dos favorits, Sébastian Chaignau i Jessed Hernàndez, en la primera prova de les Skyrunner National Series

12 de maig del 2014
Sébastian Chaigneu va acabar tercer a Collbató. Foto: Ocisport

Francesc Solé va estrenar diumenge el palmarès de la Marató de Montserrat, una nova cursa de muntanya amb inici i final a Collbató i que també servia per estrenar el calendari de les Skyrunner National Series. L'atleta del Matxacuca va sorprendre els principals favorits,  Sébastien Chaignau i Jessed Hernàndez, mentre que Núria Domínguez va guanyar clarament en dones. La cursa també era la primera del Gran Premi Inverse.

La Marató de Montserrat, de 42 km i 2.500 metres de desnivell, va començar amb les pujades més dures fins al sostre de la prova, Sant Jeroni. Jessed Hernàndez va liderar la prova en aquest primer tram però després de passar per Sant Jeroni va ser superat per Francesc Solé que va aconseguir arribar a la meta amb un temps inferior a les quatre hores (3:58:07). Hernàndez va arribar quatre minuts més tard mentre que Chaignau va quedar a un quart d'hora del guanyador.

Núria Domínguez, líder al llarg de la tota la cursa, va arribar a la meta de Collbató amb un temps de 4:46:26 i en una meritòria quinzena posició absoluta. En el tram final Rosa Valls va aconseguir retallar distàncies i només va acabar cedint dos minuts. Lola Brusau, molt lluny de les dues primeres, va completar el podi amb un temps de 5 hores i 21 minuts.

La Marató de Monserrat es va estrenar amb 270 corredors que van començar amb pluja però amb un temps que va millorar al llarg del matí. Una hora després es va disputar la Cursa de l'Alba, que en la seva vint-i-setena edició va esgotar ràpidament les 340 inscripcions. Victor Estepa va arribar primer amb un temps d'1 hora i 55 minuts mentre que Andreu Simon i Abdelali Darghal van completar el podi. L'osonenca Anna Comet, per la seva banda, van guanyar en dones per davant de Núria Villegas i Montse Martínez. Victor Estepa i Sonia Figuerola es van endur el premi de Cébé en ser els primers a arribar a Sant Jeroni.

Classificacions Marató de Montserrat (pdf)