Presenten l'Observatori Ciutadà Municipal a Moià

Redacció
10 de maig del 2014
Debat sobre l'OCM a Moià. Foto: ADMM

Aquest divendres l'Associació pel Deute Municipal de Moià (ADMM) ha presentat l'Observatori Ciutadà Municipal de Moià, una eina impulsada des de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute. A l'acte hi van prendre part unes 25 persones, entre organitzadors, ponents i públic. L'OCM serveix per dotar al poble d'accés a una visualització dels pressupostos fàcil i còmode d'interpretar i ser alhora un mitja per dirigir-hi consultes, queixes i observacions per millorar i aclarir aspectes dels pressupostos.
 
Un gran nombre de comentaris i preguntes per part del públic han eclipsat el temps previst per al debat i ha posat de relleu la importància i interès de l'OCM que, a part de per consultar informació, serveix per fer preguntes i comentaris adreçats al grup promotor de la iniciativa, o a les administracions públiques que correspongui, principalment l'ajuntament.
 
La presentació de l'OCM es va fer de manera que reproduïa un espai a temps real i en persona del que és l'eïna a nivell virtual. Per això va ser rellevant la participació del regidor d'hisenda a l'acte, al que els veïns li van poder adreçar preguntes de forma directa.
 
Les presentacions dels tres ponents van ser molt diferents i interessants cada una. Mentre el Regidor Maurici Santaeugènia centrava la seva intervenció en explicar el pressupost municipal; Josep Font, redactor de La Tosca, va centrar la seva explicació en algunes de les dades i informacions que han tractat des de la revista respecte la hisenda municipal. Finalment, el Chirs Fanning va exposar la filosofia que hi ha darrera del programa web que permet els OCM, i el Jordi Crespiera va fer una petita presentació de l'espai web i les seves característiques.
 
Entre una cosa i una altra, l'acte es va allargar més d'una hora i mitja ben aprofitada, en que van sorgir moltes qüestions que es podrien portar a debat en el futur, si la iniciativa del OCM pren força i se segueix desenvolupant per a dotar-la de més contingut, dades i aplicacions que facilitin el debat ciutadà al voltant de la hisenda pública.
Arxivat a