Súria aporta 5 documents a una exposició sobre la Mancomunitat

Redacció
09 de maig del 2014
Document de l'any 1917 sobre l'avantprojecte de l'actual Casa de la Vila. Foto: AjSú

Cinc documents de l'Arxiu Municipal de Súria formen part de l'exposició virtual ‘L'Obra de la Mancomunitat de Catalunya als municipis', que es pot visitar al web de la Diputació de Barcelona. La mostra forma part de la commemoració del centenari d'aquesta històrica institució, que va ser la primera administració pública d'àmbit català des del 1714 i va impulsar nombroses iniciatives de modernització i vertebració del país.
 
Aquests cinc documents estan relacionats amb el projecte de construcció de l'actual Casa de la Vila i els dos edificis escolars que inicialment eren previstos al voltant de l'edifici consistorial, una obra que va rebre l'impuls decisiu de la Mancomunitat.
 
Es tracta de dos plànols dels anys 1917 i 1918, un edicte municipal de 1918, un llistat de material per a una de les escoles projectades i una carta de l'arquitecte Jeroni Martorell, autor del projecte.
 
En total, aquesta exposició virtual sobre la Mancomunitat aplega 107 documents agrupats per àmbits temàtics i territorials, i procedents de 28 arxius municipals.
 
L'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació explica que la mostra pretén "apropar el contingut del patrimoni documental local a la societat" i posar de manifest que "la correcta gestió dels arxius municipals d'ajuntaments petits" facilita la conservació i la difusió d'un patrimoni cultural "d'alt valor històric".
 
L'exposició virtual "L'obra de la Mancomunitat de Catalunya als municipis" es pot visitar seguint el següent enllaç
 
La consulta dels documents aportats per l'Arxiu Municipal de Súria es pot fer a través del mapa interactiu que es pot trobar en el següent enllaç
Arxivat a