Súria obre el termini de sol·licituds d'horts socials i solidaris

Les sol·licituds es poden presentar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de la Casa de la Vila fins al dijous 22 de maig

Redacció
09 de maig del 2014
L'Ajuntament de Súria ha obert el termini de sol·licituds per a l'adjudicació de tres horts socials i solidaris al Pla de les Hortes, una iniciativa que s'adreça especialment a persones que es trobin en atur, tinguin pocs ingressos o estiguin en risc d'exclusió social. Les sol·licituds es poden presentar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de la Casa de la Vila fins al dijous 22 de maig.
 
Les persones sol·licitants hauran d'estar empadronades a Súria amb una antiguitat mínima d'un any i no tenir altres terrenys de conreu hortícola a la seva disposició ni a la de cap altre membre de la unitat familiar.
 
L'adjudicació es farà en règim de cessió temporal a precari per un termini de tres anys, i no suposarà en cap cas la transmissió de la propietat del terreny. Les persones beneficiàries hauran de conrear espècies pròpies de l'horta surienca i prioritzar varietats locals, d'acord amb criteris d'agricultura ecològica que seran supervisats per una comissió tècnica.
 
Les sol·licituds rebudes seran valorades en funció de criteris com la situació econòmica de la família, el nombre de persones de la unitat familiar i altres circumstàncies analitzades per l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament.
 
Les parcel·les seran adjudicades a les persones que obtinguin una puntuació més alta en funció d'aquests criteris. En cas d'empat, l'adjudicació es farà per sorteig. Les sol·licituds es podran presentar a l'OAC de dilluns a divendres, entre 9.00 i 14.00 h.
 
Les persones beneficiàries hauran de complir el Reglament del projecte, que es va aprovar per unanimitat en una sessió del ple municipal celebrada el passat 27 de novembre.
 
Aquest Reglament contempla limitacions com la prohibició de fer-hi barraques, hivernacles o altres construccions; no delimitar l'hort amb nous murs o tanques de separació; no utilitzar la parcel·la com a magatzem de materials o deixalles; no fer-hi foc; no tenir-hi gossos de forma permanent o no utilitzar fertilitzants, condicionadors del sòl o maquinària no permesa per l'equip tècnic del projecte, entre d'altres supòsits.
 
En acabar el període de cessió, caldrà deixar l'hort a disposició de l'Ajuntament i en perfecte estat d'ús i explotació. L'aprofitament de l'hort es perdrà automàticament en els casos de renúncia, pèrdua de veïnatge, subrogació o subarrendament a tercers, manca d'activitat durant tres mesos o defunció del titular de la sol·licitud.
 
El projecte d'horts socials i solidaris és una iniciativa de les regidories de Medi Ambient i Benestar Social de l'Ajuntament, amb el suport de la Comunitat de Regants.

Bases

Arxivat a