La nova Marató de Montserrat estrena les sèries d'SkyRunner

La prova complementa la tradicional Cursa de l'Alba amb sortida i arribada a Collbató

Redacció
08 de maig del 2014
Cursa de l'Alba enguany ve acompanyada d'una marató. Foto: Cursa de l'Alba

El massís de Montserrat no tenia encara una marató de muntanya. Es disputarà per primera vegada aquest diumenge 11 de maig en una prova que, a més, servirà per estrenar el nou circuit SkyRunner National Series, en la modalitat de curses (les modalitats d'ultratrail i verticals també debutaran aquest cap de setmana en el marc de la Transvulcania).

La nova Marató de Montserrat, amb 42 km i un desnivell positiu de 2.500 metres, comàrtirà part del recorregut amb la tradicional Cursa de l'Alba, una prova de 24 km que enguany arriba a la 27a edició. La prova, a banda de formar part de les SkyRunner National Series, també és la primera competició del 2014 del Gran Premi Inverse.

Dels 270 corredors i corredores que prendran sortida destaca la presència de l’atleta de The North Face Seb Chaigneau, vencedor de la Transgrancanaria o la Hardrock 100 entre moltes altres. Jessed Hernàndez i Eric Díaz, entre altres corredors de renom també afegiran nivell competitiu a la cursa. Entre les dones destaca la presència de Celia Tajada, guanyadora de de l’anterior edició de la Cursa de l’Alba.

A la Cursa de l'Alba, per la seva banda, hi participaran 340 corredors que van exhaurir les inscripcions poc després d’obrir-se. José Manuel Granadero, estarà a línia de sortida per defensar el récord de la prova. Totes dues curses tenen sortida a Collbató i arriben fins el sostre del massís, el cim del Sant Jeroni a 1.236m (foto).

Tant la Marató de Montserrat com la Cursa de l’Alba s’adhereixen al Mountain Parks, un segell de qualitat que indica que les curses tenen lloc a un parc natural i que es caracteritzen per la cura i el respecte pel seu entorn seguint uns criteris d’ecoresponsabilitat compartits tant per organitzadors, patrocinadors i voluntaris de la cursa.