La Marxa Romànica més extrema, pels corredors més forts i ràpids

Redacció
07 de maig del 2014
Aquest cap de setmana arriba la Marxa Rompanica més exigent. Foto: AjNVS

Els dies 10 i 11 de maig se celebrarà l'edició més extrema i diversa de la Marxa Romànica de Resistència que organitza el Centre Excursionista de Navàs, des de fa 27 anys seguit el GR 176.
 
El repte que es planteja aquest any als corredors més competitius és la possibilitat de sumar dues curses en una, amb la novetat de l'anomenada Ultra Romànica, una ultra trail que serà la suma de la Marxa Romànica de Resistència (83,5 km) més la Romànica en BTT (100 km.), per demostrar l'ambició dels atletes per ser cada vegada més forts i més ràpids, a través de dos grans esdeveniments esportius de primera divisió. La primera prova acumula un desnivell positiu de 5.300 m., i la segona de 2.700m.
 
Aquest cap de setmana, a Navàs es podran fer per primera vegada quatre modalitats de la Marxa Romànica. La primera és la clàssica que fa un recorregut de 83,5 quilòmetres, la segona és la Minor Romànica que anirà de Navàs a Sant Joan de Mondarn (34 km) adreçat a preparar la pedrera de futurs caminadors; la tercera competició es la Romànica en BTT de 100 quilòmetres que ja arriba a la tercera edició i, la quarta prova és la Ultra Romànica que suma les dues curses combinant l'atletisme i el ciclisme en un repte només per als més exigents i ben preparats de 183,5 quilòmetres.
 
Les inscripcions es poden fer a l'avançada a través de la web del Centre Excursionista de Navàs
 
La Marxa Romànica de Resistència és puntuable per la XVII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).
 
L'horari de sortida per la Marxa Romànica serà a les 5 de la tarda del dia 10 de maig, i l'horari de sortida de la Romànica en BTT a 2/4 de 8 del matí del dia 11 de maig. Els qui vulguin fer la Ultra Romànica obligatòriament han de ser a l'hora de sortida de la prova ciclista.