Detenen tres manresans per crear una botiga online fantasma

La Guàrdia Civil i la policia espanyola atribueixen al grup 71 estafes amb un valor total de 31.000 euros a través del portal www.latiendadelportatil.es

Redacció
03 de maig del 2014
La Guàrdia Civil i la policia espanyola han desmantellat un grup organitzat que es dedicava a estafar mitjançant la venda fraudulenta per internet de productes de telefonia i informàtica a través de la pàgina web www.latiendadelportatil.es. L'operació policial s'ha tancat amb la detenció de tres persones, dues dones de 50 i 23 anys i un home de 33, veïns de Manresa, i amb la imputació policial d'una dona de 33, també veïna de la capital del Bages. El nombre d'estafes arriba a 71, gairebé sempre de quantitats inferiors als 400 euros, amb un total de 31.000 euros estafats, segons ha informat la policia estatal en un comunicat.
 
Els integrants del grup oferien els seus articles de telefonia, ordinadors portàtils i material informàtic a través de la seva pàgina web, dissenyada amb l'aparença d'un lloc de confiança i amb ofertes que cridaven l'atenció. 
 
Quan un client adquiria un article l'havia de pagar abans de rebre'l però no l'arribava a rebre mai i les seves reclamacions no eren ateses. La col·laboració dels afectats ha estat clau a l'hora de resoldre el cas, afegeix el comunicat policial. 
 
Molts d'ells es van unir i organitzar en grups de conversa a Internet cosa que va contribuir a facilitar la investigació, ja que els afectats vivien en diferents llocs de l'estat.