Artés debatrà sobre els polígons industrials del Bages

Durant la pròxima jornada del Fòrum econòmic i social d'Artés, el dimarts 6 de maig

Redacció
02 de maig del 2014
Vista aèria d'un polígon industrial d'Artés. Foto: AjART

El proper dimarts 6 de maig a les 8 del vespre, a la Sala d'Actes de Cal Sitjes, tindrà lloc la segona xerrada del Fòrum Econòmic i Social d'Artés, un espai pensat per posar en comú iniciatives, idees i reflexions al voltant de diversos aspectes de l'economia local i global. El tema que s'ha escollit en aquesta ocasió és el dels espais industrials de la comarca i, més concretament, el dels polígons industrials. Per fer-ho, es compta amb dues de les persones amb més coneixement de la matèria al Bages.
 
Per una banda, Montserrat Ambròs, gerent de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent que explicarà l'experiència generada arran de la creació de l'esmentada Associació. En especial, es vol fer esment dels rèdits obtinguts fruit de la cooperació empresarial i de les diferents accions que des de l'àmbit empresarial s'han dut a terme. Sobretot, es parlarà de com s'han afrontat les diferents problemàtiques que actualment tenen els nostres polígons industrials. 
 
Per altra banda, Anna Prat, tècnica de Promoció Industrial del Consell Comarcal del Bages, que exposarà els diferents projectes que el Consell Comarcal ha estat realitzant en els darrers anys en  el suport als espais industrials de la comarca. La seva visió permetrà conèixer diferents experiències en diversos municipis propers.  A mes, també s'aportaran algunes idees sobre les diferents polítiques de foment que des del sector públic s'han endegat, no només a la comarca, si no en d'altres territoris. 
 
L'objectiu, per tant, és tenir una visió completa de la situació dels polígons, tant des del punt de vista privat com públic. En definitiva, un dels aspectes que es vol debatre, especialment, és la competitivitat dels nostre entorn industrial, és a dir, la reflexió sobre com estan els nostres polígons en el marc català, europeu i mundial i quins són els factors que més es valoren per tal de guanyar capacitat d'atracció de noves empreses. 
 
D'aquesta manera, igual que en l'anterior Fòrum, es preveu un espai per a la participació dels assistents amb la intenció de fomentar el debat i el contacte entre persones motivades per l'actualitat econòmica, industrial i municipal d'Artés i comarca.
 
L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde de l'Ajuntament d'Artés, Josep Candàliga que farà l'obertura de la jornada i que també participarà en el debat i de Xavier Robles, president de l'Associació d'Empresaris del Polígon d'Artés que en farà la cloenda.
 
És un acte gratuït i obert a tots els públics.