Un jove s'ofega en un pou de Marganell intentant salvar els seus gossos

Els Bombers van rebre l'avís a 2/4 d'11 de la nit, però el Grup de Rescats i Salvaments Subaquàtics no van poder rescatar el cos de la víctima, de 33 anys, fins a les 2 de la matinada

Pere Fontanals
29 d'abril del 2014
Joan Pi, un jove de 33 anys veí de Marganell, ha mort ofegat aquest dilluns a la tarda en caure en un pou d'una pista forestal del poble i no poder-ne sortir. A 2/4 d'11 de la nit els Bombers van rebre l'avís d'uns amics de la víctima i es van desplaçar a una pista forestal on acostumava a passejar els seus gossos.
 
Allà van localitzar un pou d'uns 2 metres i mig de fondària fins a la superfície, i uns 5 més de profunditat on, amb evidents signes de cansament, un dels gossos de la víctima continuava nedant. En una primera operació els bombers van poder rescatar el gos viu, però degut a la foscor de la nit i les dimensions del pou es va avisar al Grup de Rescats i Salvaments Subaquàtics (GRS) perquè pogués pentinar la fondària en busca del jove desaparegut.
 
La troballa tràgica va succeir pels volts de les 2 de la matinada a la part més fonda del pou després de tres hores i mitja des de l'inici de l'actuació. El GRS de Bombers localitzava el cos sense vida del jove junt a un segon gos seu, també mort. Segons els Mossos d'Esquadra, la víctima no tenia símptomes evidents de violència, i malgrat la investigació no està tancada, tot apunta a una mort accidental.
 
Joan Pi treballava a l'Stroika com a responsable de compres i cap de magatzem i era un aficionat a la muntanya i a l'escalada. Acostumava a passejar els seus gossos per aquella pista forestal cada migdia, segons assenyalen alguns coneguts seus de Marganell. Quan va arribar la nit i van veure que no sabien res ni d'ell ni dels animals van avisar a Emergències. El fet que dins del pou també hi haguessin els seus dos gossos fa pensar que els animals van caure al pou i ell intentant ajudar-los també s'hi va precipitar, malgrat que les fonts policials han volgut ser prudents a l'hora de confirmar la cronologia dels fets.