L'Era organitza un curs d'hort urbà per a balcons i terrats

En col·laboració amb l'Associació de Veïns Barriada de Saldes-Plaça Catalunya

Redacció
27 d'abril del 2014
L'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics, en col·laboració amb l'Associació de Veïns Barriada de Saldes-Plaça Catalunya, començarà el proper dimarts 29 d'abril un curs d'hort urbà per a balcons i terrats. Una formació ideal per a les persones que viuen en un entorn urbà, no tenen accés a un tros de terra però senten la inquietud de cultivar part dels seus aliments. Alls, ravenets, bledes, tomàquets, enciams... poden créixer en contenidors més o menys grossos, comprats de nou o bé reciclats. L'hortolà haurà de tenir en compte les característiques del seu petit espai per poder ajustar el sistema de reg, de mantenir el grau de fertilització de la terra i d'escollir verdures i hortalisses que siguin complementàries i puguin fer-s'hi bé.
 
El curs "Hort urbà per a balcons i terrats" es farà cada dimarts a la tarda del 29 d'abril al 27 de maig, de les 17,30 a les 20 hores al Centre Cívic Selves i Carner, de Manresa (C/Bernat Ollé 14-16). German Martínez ―especialista en horts urbans―, Yolanda Delgado ―horticultora ecològica― i Neus Vinyals ―especialista en agricultura ecològica― seran els mestres de les cinc sessions en què s'ha repartit el temari. L'alumnat començarà aprenent les bases principals, com per exemple, quins recipients i contenidors escollir, com poden ser els materials, el substrat a utilitzar i les necessitats bàsiques de les plantes. A la segona sessió s'abordarà el calendari de l'hort urbà, la sembra, la plantació, les varietats i com fer-se un mateix la llavor i el planter. El compostatge i el vermicompostatge serà el tema de la tercera sessió. La quarta es destinarà a fer una visita a Barcelona per veure taules de cultiu en funcionament i parlar del reg i sistemes de protecció. Finalment, la gestió sanitària de plagues i malalties es tractarà el darrer dia de curs.
 
El preu del curs és de 67 euros per a inscripcions fins el 24 d'abril o bé de 70,35 per a les inscripcions posteriors. Les persones sòcies de L'Era tenen un 10% de descompte, i les que estiguin a l'atur o menors de 25 anys, d'un 5%. Part d'aquest curs pot pagar-se a partir de la moneda social de l'Ecoxarxa del Bages.
 
A la pàgina web www.associaciolera.org o bé als telèfons 93 878 70 35 (L'Era) o al 938727477 (Centre Cívic) pot consultar-se el programa sencer del curs i gestionar les inscripcions.