L'EPSEM apropa el món TIC al sector femení

Una cinquantena d'alumnes de diferents centres del Bages i de comarques properes assisteixen al Dia de les noies en les TIC

Redacció
25 d'abril del 2014
L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) ha organitzat aquest dijous 24 d'abril una jornada per apropar al món TIC a les alumnes dels diferents centres educatius de Catalunya. Girls in ICT Day és un acte que es celebra a nivell mundial per motivar les noies cap a les TIC i des de l'EPSEM s'hi ha volgut participar. En total, hi han assistit gairebé 50 estudiantes, majoritàriament de Manresa, però també de Sant Vicenç de Castellet, Berga o Terrassa, entre d'altres poblacions.
 
Segons el departament organitzador, el Departament de Disseny i Programació de Sistemes Electrònics (DiPSE) de l'EPSEM, l'acte ha estat tot un èxit ja que es van duplicar el nombre d'inscripcions que es podien acceptar, havent-ne rebut prop de 100. 
 
El Dia de les noies en les TIC ha consistit en una breu presentació de l'acte, a càrrec de Rosa Argelaguet, directora del DiPSE, i posteriorment les alumnes han fet un taller de programació d'aplicacions per a mòbils. Concretament han programat alguns jocs senzills que podran utilitzar en el seu propi mòbil, a més a més, amb els coneixements adquirits, també es poden atrevir a programar-ne d'altres. 
 
Fent aquest taller, han fet una introducció a la informàtica, una de les àrees de les TIC, i han vist una petita mostra del què podrien aprendre si cursessin una enginyeria d'aquest àmbit, com seria l'enginyeria de Sistemes TIC (iTIC) que es fa a l'EPSEM. 
 
El taller ha estat preparat i realitzat per l'Àlex Catllà, estudiant de 4t curs iTIC, amb la supervisió del professorat i PAS del DiPSE i la col·laboració de les noies que estudien iTIC i el Centre de Càlcul de l'EPSEM. 
 
En acabar el taller, han pogut escoltar l'Anna Puig, enginyera tècnica de telecomunicacions que treballa a Selba. Ella els ha explicat en què consisteix la seva feina i les seves impressions com a dona enginyera de l'àmbit TIC, també ha donat alguns consells per engrescar les noies a fer enginyeries d'aquest àmbit. 
 
Al final de la jornada, i gràcies a la col·laboració de Deim i e-dret, l'EPSEM ha fet entrega d'una samarreta commemorativa a totes les assistents. Des de la universitat es fa una valoració molt positiva de l'acte i s'espera que les noies s'ho hagin passat bé i valorin la possibilitat d'estudiar enginyeries de l'àmbit de les TIC.