ICV i EUiA protesten contra l'abús del preu de l'electricitat

Han fet una acció davant de la seu d'Endesa a la Catalana

Redacció
25 d'abril del 2014
Acció d'ICVi EUiA a la seu d'Endesa a la Catalana. Foto: ICV

ICV i EUiA del Bages van portar dijous el seu rebuig a l'abús de les tarifes a l'electricitat davant l'edifici La Catalana, seu d'ENDESA a la Catalunya Central". Militants d'ambdues formacions van penjar una pancarta on s'hi pot llegir "l'energia no és un luxe, és un dret bàsic" per denunciar que Espanya és avui el tercer país de la Unió Europea amb l'electricitat més cara i que ha patit un increment en 10 anys de més del 80%. Així mateix denuncien també que aquesta situació d'abús del actual model energètic queda perpetuada amb l'aprovació de la nova llei del sector elèctric aprovada per PP i CiU. 
 
ICV i EUiA han volgut posar també de relleu que "aquest abús es manifesta també en els talls elèctrics i acaba provocant situacions de pobresa energètica extrema amb més d'un 15% de les famílies que no poden escalfar casa seva". I es pregunten, "quants talls elèctrics es podrien haver evitat, amb els sis milions que ha costat la rehabilitació de l'antic edifici de La Catalana?". 
 
En aquest sentit, denuncien que el decret de pobresa energètica aprovat per CiU i ERC al Parlament, "no suposa cap mena de solució a aquestes situacions ja que només permet un ajornament del deute i no una condonació a través de les clàusules socials de les elèctriques tal com proposava el grup parlamentari d'ICV-EUiA". 
 
En aquest sentit, ahir la diputada d'ICV-EUiA, Laura Massana, va lamentar que el govern no reaccioni davant els informes dels Bombers que indiquen que l'increment d'incendis a les llars és degut a les situacions de pobresa energètica. Massana ha exigit al conseller Espadaler que "deixin d'impulsar campanyes de prevenció com si aquest increment fos fruït de conductes de risc i afrontin la situació és extrema, i el problema de manera directa, garantint l'accés a l'energia en condicions de seguretat". 
 
L'acció duta a terme aquesta tarda per EUiA i ICV s'emmarca dins la campanya que la coalició ha impulsat a nivell nacional sota el lema "el teu dret és bàsic". A través del web, http://www.elteudretesbasic.cat/ es poden consultar el conjunt de propostes presentades per la coalició. D'altra banda, ahir mateix va donar el tret de sortida la campanya "ni set, ni fred, ni foscor" impulsada per l'Aliança contra la Pobresa Energètica de la que forma part la coalició.