Jordi Royo fa una classe magistral sobre l'adolescència

Èxit de la xerrada que es va fer dijous al Montepio amb la participació del psicòleg i del periodista de TV3, Manel Alías

Redacció
25 d'abril del 2014
Manel Alías i Jordi Royo durant la conferència al Montepio. Foto: Catpress

Un centenar de persones van assistir dijous a l'amena xerrada que va anar a càrrec del psicòleg clínic, Jordi Royo, especialitzat en conductes dels adolescents i autor del llibre d'èxit "Els rebels del benestar". L'acte es va celebrar a la remodelada sala d'actes del Montepio de Conductors. A l'exposició de Royo, basada en la seva dilatada experiència professional, va entrar a fons en les anomenades conductes de risc dels adolescents, una etapa de la vida que "abans gairebé no existia i que ara s'allarga sovint fins més enllà dels 30 anys". 
 
El psicòleg va explicar que en els darrers cinc anys, gràcies als avenços científics, s'han pogut conèixer els canvis que experimenta el cervell d'una persona al voltant dels 16 anys. En el decurs de la conferència va relatar molts dels condicionants que van associats a conductes que fan patir als pares.
 
També va aportar dades relacionades amb el consum de drogues. Així, es detecta un descens amb el tabaquisme,  ja que el percentatge de fumadors ha baixat al 25%. En canvi, fumar cannabis va a l'alça amb un 50% dels joves que en consumeixen. Altres dades que van cridar l'atenció és que 3 de cada 4 noies adolescents estan disposades a operar-se alguna part del cos per millorar la seva estètica.
 
El problema de la vigorèxia afecta cada vegada a més nois, de fins a 25 anys, que fan del culte al cos un addicció, com ho poden ser l'anorèxia i la bulímia.
 
L'acte, que va ser molt participat, va constar d'una primera part en la qual el periodista de TV3, Manel Alías, especialitzat en ensenyament, va detallar aspectes importants de l'informe PISA, en el qual s'analitza el rendiment escolar dels joves de la majoria de països desenvolupats.