Manresainfo.cat compleix 5 anys

El Sant Jordi de 2009 naixia el Diari Digital del Bages, i des de llavors ha publicat més de 37.500 notícies i ha estat el mitjà capdavanter a l'hora d'oferir informació ràpida i exclusiva

Redacció
22 d'abril del 2014

Aquesta diada de Sant Jordi fa 5 anys que Manresainfo.cat va iniciar l'actualització regular de continguts i es va convertir, llavors, en la catorzena capçalera del Grup NacióDigital. Des d'aquell 2009 i fins ara, Manresainfo.cat ha viscut i explicat tots els problemes derivats de la forta crisi econòmica que ja existia llavors i que continua ara amb més cadàvers pel camí, i també la informació del procés d'emancipació nacional que viu Catalunya, des de les primeres consultes fins a l'actualitat, amb data i pregunta per fer un referèndum entre la població.
 
Entremig l'actualitat d'aquest lustre s'ha mogut també al voltant de les infraestructures, la C-55 des del vesant negatiu de l'alta accidentabilitat, però també del naixement de l'Eix Diagonal i del desdoblament de l'Eix Transversal. A nivell de política municipal el diari ha superat un període electoral, amb canvi d'alcalde a Manresa i a moltes poblacions del Bages, i ha explicat com naixien i creixien moviments alternatius a les entitats convencionals que marquen agendes no només polítiques, sinó també econòmiques i socials.
 
Cinc anys donen per molt, però hi ha coses que endèmiques, com el Bàsquet Manresa vorejant posicions de descens a l'ACB, o d'ascens a la LEB. A nivell cultural i festiu, la Fira Mediterrània està totalment consolidada, malgrat les retallades que afecten a totes les celebracions. I a nivell econòmic, la desaparició de CaixaManresa a mans de CatalunyaCaixa, el rescat i la supervivència de les entitats, també ha estat tema destacat.
 
Durant aquests cinc anys Manresainfo.cat ha publicat més de 37.500 notícies, amb una mitjana de més de 20 informacions diàries, ha aprovat més de 24.000 comentaris dels lectors i ha servit gairebé 22 milions i mig de pàgines als seus lectors, convertint-se en el mitjà digital de referència a la comarca del Bages. En aquest temps, també ha superat els 7.500 seguidors al Facebook i els 4.000 al Twitter.