El psicòleg Jordi Royo farà una conferència al Montepio

per Redacció, 16 d'abril de 2014 a les 15:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Jordi Royo

El destacat psicòleg Jordi Royo, referent al país en conductes dels joves, pronunciarà el proper 24 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, una conferència al Montepio de Conductors que portarà per títol "Principals comportaments de risc en adolescents i joves". L'acte el presentarà el periodista de TV3, Manel Alías, especialista en temes d'educació.
 
Royo, nascut a Berga, és psicòleg clínic des de l'any 1981, director del centre Amalgama-7 i col·laborador en diferents universitats. També ha participat en el Pla Nacional sobre Drogues i ha estat el director d'importants exposicions relacionades amb el món juvenil.
 
El seu llibre "Els rebels del benestar. Clau per a la comunicació amb els nous adolescents" ha estat un gran èxit i ja porta tres edicions en català i dues en castellà.
 
Una conferència amb un contingut molt atractiu
En l'àmbit familiar, els nous adolescents presenten cinc tipus de conflictes bàsics: el baix rendiment acadèmic; la manca de participació en el repartiment de les tasques domèstiques; l'exigència desmesurada d'amplis horaris d'oci i sortides; la negociació relacionada amb els diners i amb la seva destinació; i l'excessiva exposició a formes d'oci paralitzants: televisió,
 
mòbil, Internet, etc. Aquests joves adolescents contemporanis reclamen cada vegada més autonomia subvencionada, i l'autoritat paternofilial de les generacions anteriors s'ha transformat ara en la dictadura de la negociació continuada.
 
Són uns adolescents rebels, per bé que conformistes i perfectament adaptats a la societat del benestar, que s'han convertit en l'epicentre d'una família que alhora viu la seva pròpia crisi d'identitat des de quatre tipologies bàsiques: la família sobreprotectora, la permissiva, la delegativa i la coresponsabilizadora. Els nous adolescents "s'eduquen" en una escola en plena època de transformació i incertesa més orientada als resultats que als valors formatius i creixen sota el descrèdit, com a agents de cohesió social, de la política i de la religió.

 

Participació