Ceps i Manduca va celebrar la 5a Festa Homenatge al Porc

Redacció
13 d'abril del 2014
5a Festa Homenatge al Porc a la Sala Polivalent de Can Soler. Foto: CiM

El passat diumenge, 6 d'abril, l'Associació Cultural i Gastronòmica Ceps i Manduca de Sant Vicenç de Castellet organitzà la 5a Festa Homenatge al Porc a la Sala Polivalent de Can Soler. Forans i santvicentins, gaudiren d'una jornada eminentment gastronòmica, assaborint les delícies que ofereix aquesta bestiola.
 
De bon matí començaren a fumejar les graelles i les brases feien la seva feina, deixant al seu punt la cansalada i la costella perquè els més matiners esmorzessin de gust. En dues grans olles, es coïen els cigrons i les caretes, els peus i els ventres i les mocaderes començaren la tasca amb els budells, la màquina d'embotir, d'on poc després en començaren a sortir les botifarres i els xoriços. Tot plegant, i després de fer els corresponents tastets, va anar a petar a les graelles perquè els 120 comensals ho trobessin tot a punt per l'hora de dinar. Entaulats i ben servits, l'aperitiu encetà l'àpat: cigrons, careta i peus, costellam i carn magre, botifarres crues, negres i xoriços amb pa torrat i ben regat de vi, cava i refrescos, 
 
Les postres tradicionals de coca amb nata i crema i fent la silueta del porquet i convenientment decorada, arrodoní un gran dinar de germanor. Amb el cafè i les gotes arribà el campionat de botifarra amb una dotzena de parelles.