Enrenou i divorci en l'organització del 2n Mercat Conscient de les Escodines

El grup promotor del mercat denuncia que l'AVV Escodines s'ha "apropiat el projecte" a esquenes del grup que el van impulsar

Pere Fontanals
12 d'abril del 2014
Membres de l'AVVE i del grup promotor del primer Mercat Conscient. Foto: AVV Escodines

Després de l'èxit de la primera edició del Mercat Conscient que es va celebrar el passat mes de desembre a la plaça del Salt i la passarel·la de les Escodines, l'organització de la segona edició tindrà canvis importants i, possiblement, tingui fins a dues convocatòries, una dels organitzadors originals del mercat, i una segona de l'AVV de les Escodines, que és qui va donar cobertura administrativa a la primera edició i a la que els organitzadors denuncien d'haver-se "apropiat el projecte".
 
El Mercat Conscient que va néixer amb la voluntat d'exposar obres d'artistes amb material reciclat i de tenir parades de productes reutilitzats i de segona mà, va néixer amb la voluntat, també, de dinamitzar aquesta zona deprimida del nucli antic. El grup que va iniciar el projecte el va presentar a l'AVV de les Escodines per tenir cobertura administrativa a l'hora de tramitar els permisos i una infraestructura més potent per a la seva execució.
 
De totes maneres, aquest idil·li ha durat poc, i en un comunicat publicat al Facebook del Mercat Conscient, s'informa que, per desavinences amb l'Associació de Veïns, la segona edició del Mercat Conscient se celebrarà al Parc de la Seu el proper 26 d'abril, ja que, segons el grup promotor, l'AVV de les Escodines els ha negat la possibilitat que es continués realitzant a la plaça del Salt i la passarel·la.
 
En el comunicat, el Mercat Conscient denuncia que l'AVV s'ha "apropiat el projecte" i que la mou "interessos particulars emmascarats per normatives burocràtiques i polítiques" que fan perdre l'essència del propi Mercat Conscient.
 
El divorci està servit, i pel que ha pogut saber Manresainfo.cat, tant la comissió organitzadora d'una banda, com l'Associació de Veïns de l'altra, tenen la intenció d'organitzar la segona edició del Mercat Conscient. Per això els veïns li neguen l'espai al grup que ho va començar. Tot i així, l'AVV de les Escodines tindrà molt complicat organitzar res sense la complicitat d'artistes i paradistes que, pel que sembla, estan més d'acord amb la línia d'actuació del grup promotor del mercat.
 
Les desavinences entre grup promotor i AVV de les Escodines es deuen, segons les explicacions dels primers, al fet que l'entitat veïnal  hagi demanat subvencions per a l'organització de la segona edició del mercat "cosa que s'aparta de l'esperit d'un mercat que vol tenir garantida la seva independència".