Joves de Sant Vicenç aprenen nocions de primers auxilis

L'Equip d'Atenció Primària de Sant Vicenç imparteix per primera vegada aquests tallers a una vuitantena d'alumnes de l'institut del municipi

Redacció
12 d'abril del 2014
Una vuitantena de joves de 17 i 18 anys de l'institut de Sant Vicenç han participat en els tallers de primers auxilis que organitzaven els professionals de l'Equip d'Atenció Primària, on han pres consciència de com cal actuar davant d'una emergència i han après algunes nocions bàsiques de reanimació cardiopulmonar. L'activitat, que s'ha dut a terme per primera vegada, ha rebut una valoració molt positiva tant dels estudiants i dels professors de l'institut com dels professionals de la salut.
 
Els tallers s'han organitzat en tres grups i els han impartit cinc membres de l'EAP. Els continguts han combinat una part teòrica amb una de pràctica, en què s'han representat situacions reals i s'ha demanat als estudiants que actuessin com ho farien en el cas d'una emergència. Una enquesta feta als alumnes participants abans i després dels tallers ha demostrat la utilitat de l'activitat per millorar els coneixements en aquesta matèria.
 
L'ICS a la Catalunya Central
La Gerència Territorial de l'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central presta atenció sanitària a una població aproximada de 425.000 habitants de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona. És un equip d'uns 1.400 professionals que està al servei dels ciutadans en 39 centres d'atenció primària i 112 consultoris locals.